‘İlçeler Terminali’ ve ‘Balık Hali’ açıldı

Güncelleme Tarihi:

‘İlçeler Terminali’  ve ‘Balık Hali’ açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 16:18

ABB Başkanı Mansur Yavaş, “25 araç kapasiteli ilçeler terminali, içerisinde bulunan kafeterya, ofis, dinlenme ve bebek bakım odası ve mescit alanlarıyla hizmet verecek” dedi. Yavaş, Yeni Balık Hali’nde ise her biri 275 metrekare, iki katlı 14 dükkân ve 235 metrekare soğuk hava deposunun inşaa edildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) geçen yıl yapımına başladığı ‘Başkent İlçeler Terminali’ ve ‘Yeni Balık Hali’nin açılışı, dün düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Toptancı Hali Başkanı Ceyhan Gündüz, çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.

25 ARAÇ KAPASİTELİ

Açılışta konuşan Mansur Yavaş, Başkent İlçeler Terminali’nin yaklaşık 4.5 milyon lira maliyetle tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu: “Başkent İlçeler Terminali, 25 araç kapasiteli. İçerisinde bulunan kafeterya, ofis, dinlenme ve bebek bakım odası ve mescit alanlarıyla başkentlilere ve esnafımıza hizmet verecek. Terminalle bir yandan halkımıza modern ulaşım hizmetleri sunmayı hedeflerken diğer yandan yol kenarlarında beklemek zorunda olan esnafımıza yeni bir yaşam alanı oluşturduk.”

Haberin Devamı

‘İlçeler Terminali’  ve ‘Balık Hali’ açıldı

10 BİN METREKARE ARSA ÜZERİNE İNŞAA EDİLDİ

Yavaş, Yeni Balık Hali’nin ise 24 milyon 67 bin lira maliyetle tamamlandığını ve modern bir tesise dönüştürüldüğünü ifade ederek, “Nisan 2021’de eski binaları yıktık, ihale ve sözleşme işlemlerini tamamlayarak temmuz ayında yer teslimi yaptık ve işe başladık. Yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine, her biri 275 metrekare ve iki katlı olan 14 dükkân ve 235 metrekare soğuk hava deposu inşaasını tamamladık. Yeni Balık Hali, esnafımızın her birinin dükkânında 40 ton balık kapasiteli soğuk hava depoları olacak şekilde dizayn edildi” dedi.

‘İlçeler Terminali’  ve ‘Balık Hali’ açıldı

YAVAŞ: ÜRETTİK DESTEK OLDUK

MANSUR Yavaş, konuşmasında şunları söyledi: “İnsan odaklı belediyecilik anlayışımıza uygun bir şekilde, iki önemli tesisimizi açtık. Projelerimizi hayata geçirirken eski dönemden kalma yaklaşık 4,5 milyar lira borcu ödedik, 3 binden fazla ihaleyi canlı olarak yayınladık. Bizim en büyük projemiz, şeffaf ve hesap verebilirlik. Geride bıraktığımız üç yıl boyunca kentimizin yalnızca asli ihtiyaçlarıyla ilgilendik. Ürettik, destekler verdik. Kentimize yeni köprülü kavşaklar, bağlantı yolları, yeşil alanlar kazandırdık. Toplam 33.5 kilometrelik 4 yeni metro hattı için çalışmaları sürdürüyoruz. 2013 yılından beri yeni otobüs alınmayan kentimize, kırmızı rengiyle 400 civarında otobüs kazandırırken büyük altyapı projelerimize de aralıksız devam ediyoruz. Bu kentte öğrenci abonmanı yoktu, şimdi gençler ucuz ulaşım hakkından faydalanıyor. Öğrenci evlerine yüzde 50 indirimli su veriyoruz. Geleceğin konusunun gıda temini ve iklim krizi olduğunu iyi biliyoruz. Bunu aşmanın yolunun kırsal kalkınmadan geçtiğini görüyoruz. Türkiye’nin yerel bazda en kapsamlı üretim destekleriyle Ankara’da çiftçilerimiz üretiyor ve kazanıyor. Üretimimiz ile dünyada iyi bir model olacağız. Ankara üreten, çalışan, yaşayan bir kent olsun istiyoruz. Kavganın ve ayrışmanın olmadığı, huzurun, sevginin, barışın kenti olsun istiyoruz.”

ESNAF MEMNUN

Haberin Devamı

‘Başkent İlçeler Terminali’ ve ‘Yeni Balık Hali’ esnafı Hürriyet Ankara’ya yaptığı değerlendirmede yapımı tamamlanan iki tesisin, modern bir görünüme sahip olduğunu söyledi.‘Yeni Balık Hali’nin esnafı Nezir Özden, 1993 yılından beri Hal’de çalıştığını dile getirerek, “Balık Hali, yapılan çalışmalarla daha modern bir çevre düzenlemesine sahip oldu. Önceden yıkık dökük bir gecekondu görünümü varken, şu an bakmaya kıyamadığımız bir yer haline geldi. Teknolojik olarak da daha iyi bir sisteme sahip olduk” dedi.Otobüs şoförlerinden Celal Oral ise ‘Başkent İlçe Terminali’ hakkında şunları söyledi: “Uzun bir süredir Polatlı-Ankara arasında çalışıyorum. Daha önce mahalle aralarında, boş olan arsalarda bekliyorduk. Yolcuları, yollardan topluyorduk. Terminalin açılması hem bizim hem de yolcular için büyük bir kolaylık sağladı. Bizler oturabileceğimiz, dinlenebileceğimiz bir alana kavuştuk.”

BAKMADAN GEÇME!