İlahilere senfonik yorum

Güncelleme Tarihi:

İlahilere senfonik yorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 00:00

Keçiören Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, “Senfoni ile İlahiler” grubu konseriyle başladı. Kalaba Spor Tesisleri Etkinlik Alanı’ndaki konserde Şef Emin Güven Yaşlıçam’ın yönetimindeki orkestra, ilahilerden oluşan bir repertuar sundu. Orkestraya Burak Kut, Feryal Türkoğlu ve Tuncay Kurdoğlu solist olarak eşlik etti.

Haberin Devamı

Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanındaki konseri, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Tanrıverdi ve Haluk İpek’in yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Özbekistan Büyükelçileri ile çok sayıda Keçiörenli izledi. Gecenin ev sahipliğini yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliklerle farklı coğrafyalardan ülkelerin Keçiören’de buluşacağını söyledi. Ak, “Sınırları Aşan Kardeşlik” temasıyla gerçekleştirilen etkinliklere, bu yıl 19 ülkenin katılacağını dile getirdi. Başkan Ak, şöyle konuştu: “Somali, Hollanda, Filistin, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti, Sudan, Bosna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Başkurdistan, Kırgızistan, Özbekistan, Fas, Karadağ, Kosova, Güney Kore, İran ve Azerbaycan’ın katılımıyla Ramazan ayının her gecesinde farklı bir ülke ile kardeşlik köprüsü kuruluyor. Uluslararası farklı kültürlerin yanında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kültürlerin Keçiören’de yaşaması sağlanıyor. ‘Mahallede İftar Var ismiyle’ yapılan etkinliklerde geçen yıl 20 Bin kişi katılmıştı. Bu yıl sayının 30 Bin’e çıkmasını hedefliyoruz.” Hüseyin Tanrıverdi ve Haluk İpek de, Ramazan’ın önemine değinirken, düzenlediği etkinliklerden dolayı Keçiören Belediyesi’ne teşekkür etti.
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Daimi Şefi Emin Güven’in yönettiği orkestra ve koroda, Ankara Devlet Operası sanatçıları yer aldı. Burak Kut, Feryal Türkoğlu ve Tuncay Kurdoğlu’nun solist olarak katıldığı konserde, Yunus Emre’den Pir Sultan Abdal’a en çok bilinen ilahiler seslendirildi. Yaklaşık bir saat süren konser, dakikalarca ayakta alkışlandı. Yoğun istek üzerine Yunus Emre’nin “Şol Cennetin Irmakları” ilahisi ikinci kez seslendirildi. Konser sonunda Başkan Mustafa Ak, sanatçılara çiçek takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!