İki yüzük bir çift küpenin hesabı yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

İki yüzük bir çift küpenin hesabı yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 00:00

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, “Yastık altı diye iki yüzük bir çift küpenin hesabı yapılıyor.

Haberin Devamı

Çıkar hesabı gözetilip ikide bir ‘yastık altında 5-6 ton altın var’ deyip de kafa karıştırmanın bir anlamı yok” dedi.
Özgenç, yaptığı açıklamada, Türkiye’de yastık altında 5 bin ile 6 bin ton arasında altın bulunduğu ve bunun da mali değerinin 450-500 milyar dolar olduğu yönünde abartılı rakamlar telaffuz edildiğini ifade etti.
Özgenç, “Yastık altı diye iki yüzük bir çift küpenin hesabı yapılıyor. Çıkar hesabı gözetilip ikide bir ‘yastık altında 5-6 ton altın var’ deyip de kafa karıştırmanın bir anlamı yok” görüşünü aktardı.

Gündem oluşturmak iddiası

“Altın toplama günleri”, “Altın buluşmaları”, “Altın kabul günü” ve benzer adlar altında altın mevduat toplayan bankalarla işbirliği içerisinde bulunanların gündem oluşturmak ve vatandaşı etkilemek için açıklamalar yaptığını öne süren Özgenç, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Yatırım aracı değil

“Maksat ekonomiye katkı yapmak mı yoksa kazanç elde etmek midir, bunların sorgulanması gerekir. Yastık altındaki altının gerçek boyutu tam olarak bilinmiyor. Bize göre vatandaşın elinde en fazla 1,5 ton civarında altın var. Bunun da ederi günümüz fiyatlarına göre 100-150 milyar dolar kadardır. İnsanlar ev eşyası ve giysi gibi aksesuar olarak altın takı alabilirler. Vatandaşın kolundaki bilezik, kulağındaki küpe ve parmağındaki yüzük ‘yastık altı’ olarak görülmemeli. Bunlar altın takıdır yatırım aracı değil. “

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!