İki yeni transferle hücum hattı güçlenecek

Güncelleme Tarihi:

İki yeni transferle hücum hattı güçlenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2020 17:06

Teknik Direktör Fuat Çapa yönetiminde başarılı olacaklarına inandığını belirten Mert, “Yeni gelenlerin uyum sürecini atlattığını düşünüyorum. Sivasspor maçıyla galibiyetlere başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, görüştükleri iki oyuncunun transferinin de tamamlanmasıyla eksikleri kalmayacağını belirterek, artık bir çıkış yakalayacaklarını söyledi.
Mert, yeni transferler Alper Potuk ve Assane Diousse ile takımın son durumunu değerlendirdi.
Alper’i geçen sezon devre arasında da Fenerbahçe’den transfer etmek istediklerini anlatan Mert, şunları söyledi:
“O günün şartlarında kendisi F.Bahçe’de devam etmek istiyordu. Onun için bu transfer gerçekleşmedi. Hem ben hem de teknik direktörümüz Fuat Çapa, Alper ile konuştuk. Süper Lig’den 6-7 kulüp, Alper ile ilgileniyordu. Alper, burada bir çıkış yakalamak, A.Gücü’nden milli takıma gitmek istiyor. Ondan bir çıkış bekliyor ve kendisine güveniyoruz. Ciddi katkısı olacağını düşünüyoruz. Fransa’nın Saint-Etienne takımından aldığımız Assane Diousse de orta sahada oynuyor. Transferi geçen hafta bitiyordu ancak kendisi ile kulübü arasındaki bazı işlerden dolayı bu haftaya kaldı. Senegal Milli Takımı forması giymiş bir futbolcu. O da buradan tekrar milli takıma gitmek için hedef koydu. Başarılı olmasını bekliyoruz.”

ALTERNATİFLİ BİR KADRO KURDUK

Geçen hafta kamuoyuna tanıttıkları transferlerinin takıma adapte olduğunu dile getiren Mert, şöyle konuştu:
“Uyum sürecini atlattılar. İnşallah Sivasspor maçıyla birlikte artık galibiyetlere başlayacağız. Transfer çalışmaları devam ediyor. İki transfer daha yapacağız. Bir santrfor bir de hücuma dönük orta saha oyuncusu alacağız. Ondan sonra transferi bitireceğiz. Görüştüğümüz iki oyuncunun transferini bu hafta bitirmek istiyoruz. İkisi de yabancı oyuncu. Fuat Çapa yönetiminde başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu sene iyi ve alternatifli bir kadro oluştuğunu düşünüyorum. Uyum sürecinde ikinci haftayı bay geçmemiz de faydalı oldu. Çünkü hemen hemen her gün antrenman var. Bazı günler çift antrenman yaptık. Futbolcularımızın birbirlerine alıştıklarını düşünüyorum. Son 2 transferimiz de geldikten sonra hiçbir bölgede eksik kalmayacak. Artık bir çıkış yakalayacağız inşallah.”

SİVAS’A GALİBİYET İÇİN GİDECEĞİZ

“Süper Lig’in 3. haftasında Demir Grup Sivasspor’a konuk olacağız. Sivasspor maçında Alper Potuk’u oynatır mı bilmiyorum? O hocamızın tercihi. Alper sezon başı kampını Fenerbahçe ile geçirmiş, hazırlık maçlarında oynamış. Son zamanlarda bireysel antrenman yapıyormuş. Durumuna Fuat Çapa hocamız karar verecek. Sivasspor, ikinci maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u deplasmanda 2-1 yendi. Sivasspor geçen senenin de başarılı takımıydı. Kadrosunu büyük oranda koruyor. İyi de takviyeler yapıldı. Tabii ki Sivas’a galip gelmek için gideceğiz.”

SOSYAL MEDYADA TARAFTARLA BULUŞTU

Haberin Devamı

Başkan Fatih Mert, sosyal medyadan taraftarların sorularını yanıtladı. Midesinden rahatsızlık geçirdiğini ifade eden Mert, Fenerbahçe’den Mehmet Ekici ile ilgilendiklerini ve oyuncunun sağlık raporlarının incelediğini belirterek, “Canteros gündemimizde yok. İyi bir forvet gelecek. Ne kadar borcumuz var, ne kadar kaynak geldi, kulübün borcu ne kadar arttı, bunların hepsini kongrede açıklayacağız. Önümüzdeki dönemlerde de transfer yasağı getirecek futbolcu borçları maalesef var. Bunları çözmeye çalışıyoruz. Takımdan ayrılacak yabancı oyuncumuz da olacak. Kombine kartı kampanyası şu an olamıyor. Forma göğüs reklamı konusunda görüşmeler devam ediyor” bilgilerini paylaştı.

Haberin Devamı

OYUNCULAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

MKE Ankaragücü’nde yeni transferler sağlık kontrolünden geçti.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, yeni transferler; Alper Potuk, Atakan Çankaya, Erdi Dikmen, Jonathan Bolingi, Joseph Paintsil, Luka Adzic, Mücahit Can Akçay, Şahverdi Çetin, Zvonimir Sarlija ve Assane Diousse’nin bir dizi sağlık testine girdiği belirtildi.
İlk olarak kan tetkikleri yapılan, daha sonra ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak burun boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayeneleri gerçekleşen futbolcuların, akciğer ve efor testlerine de girdikleri kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!