İki tekerli seçim mesaisi

Güncelleme Tarihi:

İki tekerli seçim mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 09:45

Ankara’da bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan ABİDOSD Başkanı Murat Yumrutaş, muhtar adayı olduğu Çankaya Zafertepe Mahallesi’nde oğlunu da arkasına alarak tutkunu olduğu bisikletiyle yerel seçim çalışması yürütüyor. Yumrutaş, “Bisikletli muhtar olabilir, tüm mahallesini bisiklet ile dolaşabilir. Bunu göstermek istedim, insanlara örnek olmak istedim” diyor.

Haberin Devamı

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ABİDOSD) Başkanı Murat Yumrutaş, başkentte bisiklet kullanımının yaygınlaşması adına yürüttüğü çalışmaların yanında muhtar adayı olduğu Çankaya’nın Zafertepe Mahallesi’nde bisikletiyle mahalleyi turluyor. Yerel seçim çalışması yürüten Yumrutaş’ın en büyük destekçisi ise bisikletin arka koltuğuna oturan beş yaşındaki oğlu Atasagun Yumrutaş. Oğluyla birlikte mahalleyi turlamaktan büyük keyif aldığını dile getiren Yumrutaş, “Muhtar seçilmem halinde, mahallenin en küçük ferdinden en büyüğüne kadar bisiklet eğitimi vermek istiyorum” diyor. Hem bisiklet kullanımını hem de iki teker üzerinde gerçekleştirdiği yerel seçim çalışmalarını Hürriyet Ankara’ya anlatan Yumrutaş, özetle şunları söyledi:

İki tekerli seçim mesaisi

Haberin Devamı

OĞLUMLA BİRLİKTE MAHALLEYİ TURLUYORUZ

“Yaklaşık 15 yıldır Zafertepe Mahallesi’nde ikamet ediyorum ve ișe bisiklet ile gidip geliyorum. Ayrıca beş yaşındaki oğlum Atasagun Yumrutaş’ı her gün kreşe bisiklet ile getirip götürüyorum. Bu yüzden mahalleli beni ve bisiklete olan tutkumu zaten iyi biliyor. Muhtar adayı olduğumdan beri muhtar adaylık afişimi de bisikletin arkasına astım. Oğlumla birlikte mahalleyi turluyoruz, mahallemizin sorunlarını ve dertlerini dinliyoruz. Bisikletli muhtar olabilir, tüm mahallesini bisiklet ile dolaşabilir. Bunu göstermek istedim, insanlara örnek olmak istedim. Bisikletle mahalleyi turladığım zamanlarda çok güzel geri dönüşler alıyorum. ‘Siz bisikletinizde oğlunuzu arka koltuğa alarak dolaşan kişi değil misiniz? Yıllardır görüyoruz, imrenerek bakıyoruz. Hep Avrupa’da görürdük, burada gördüğümüz için çok mutluyuz diyorlar.’ Bu tarz geri dönüşler beni çok mutlu ediyor.

İki tekerli seçim mesaisi

BİR MAHALLEDE BİSİKLET TAMİRCİSİ VARSA...

Aslında bizim mahallemizde bisiklet kültürü var. Bir ara 80 yaşında bir bisikletçi abimiz vardı ‘Ramiz dayı’, o dükkânı kapattıktan sonra biraz sekteye uğramıştı bu ilgi ama şimdi yeni bir bisikletçimiz açıldı ‘Özgür abi.’ Mahallemizde yine bisikletlilerin sayısı artmaya başladı. Bir mahallede bir bisiklet tamircisi varsa o mahalle şanslıdır. Çocuklar orada hem mutlu olur hem de bisiklete biner. Bu yüzden ben de muhtar seçilmem halinde, mahallenin en küçük ferdinden en büyüğüne kadar bisiklet eğitimi vermek istiyorum. Hatta ilerleyen zamanlarda Zafertepe’de bisiklet yarışları düzenlemek istiyorum. Öte yandan yine muhtar seçilmem halinde hem valilikten hem belediyeden destek alarak hafta sonları iki ila dört saat belli bir alanın kapatılmasını ve oranın çocukların oyun alanı olması talebinde bulunacağız. Yani bisiklete binebilecekleri, bisiklet binmeyi öğrenebilecekleri ya da top oynayabilecekleri bir alan yaratmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

İki tekerli seçim mesaisi

MAHALLEDE BİSİKLET YOLUMUZ YOK

Mahallelerinde bisiklet yolunun bulunmadığını da belirten Yumrutaş, “Zafertepe’de bisiklet yolu yok ama mahallemiz bunun için oldukça uygun. İncesu Caddesi, bisiklet sürmek için çok elverişli. Ankara’da en çok bisiklete binilen alanlardan birisi İncesu Caddesi. Ana yol geniș olduğu için çocuklar kaldırımda da olsa yol kenarında da olsa bisiklete binebiliyorlar. Hatta gerçekleştirilebilirse, İncesu Deresi ıslah edilip tekrar açılabilir, çevresine insanların rahat nefes alabileceği yeşil alanlar yapılabilir” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!