İki teker üstünde hareket zamanı

Güncelleme Tarihi:

İki teker üstünde hareket zamanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2020 23:16

Yenimahalle ve Keçiören’de, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet turu düzenlendi. Yenimahalle’de sporcular ilçenin tümünde pedal çevirirken, Keçiören’de ise ‘Hareketsiz kalma sağlıklı kal’ mesajı verildi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği ve Yenimahalle Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen programda sporcularla bir araya geldi. Yenimahalle’nin tümünde pedal çevirecek olan sporcular, etkinliği belediye önünden Başkan Yaşar ile birlikte başlattı. Bisiklet sporuna Türkiye’de yeteri kadar önem verilmediğini belirten Başkan Yaşar, şunları söyledi: “Çocukluğumuzda hepimiz bisiklete biniyoruz. Ancak daha sonra bisikleti bir kenara bırakıyoruz. Bisiklet sadece bir yere ulaşma aracı değildir. Bisiklet sporu sağlık açısından bireylere, ekonomik açıdan da ülkelere büyük katkı sunuyor. Bisiklet, şehrin havasını emisyon açısından düzelten ve daha ucuz maliyet sağlayan bir araçtır.

YENİ PROJELER GELİŞTİRİYORUZ

Haberin Devamı

Bisiklet sporu konusunda bugüne kadar yerel yönetimler gereken önemi göstermedi. Yenimahalle Belediyesi olarak özellikle Batıkent bölgesinde Büyükşehir Belediyesi ile beraber yeni projeler geliştiriyoruz. Ayrıca yeni yaptığımız büyük parklarda da bisiklet yollarını koymaya başladık. Baştan aşağı yenileyeceğimiz Adnan Kahveci Parkı’nda hem yürüyüş hem de bisiklet yolunu ilçe sakinlerinin kullanımına açacağız.”

İki teker üstünde hareket zamanı


BUGÜNÜ BAŞLANGIÇ KABUL EDELİM

Keçiören Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ABİDOSD) üyelerinin katılımıyla bisiklet turu etkinliği düzenleyerek ‘Hareketsiz kalma sağlıklı kal’ mesajı verdi. Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bugünü bir başlangıç kabul edelim ve her gün bir saatimizi spora ve sağlığımıza ayıralım. Her gün spor yapan insan hastaneye gitme ihtiyacı duymaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!