İki teker bize yeter

Güncelleme Tarihi:

İki teker bize yeter
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 00:29

Büyükşehir Belediyesi’nin 53,6 kilometrelik Bisiklet Yolu Projesi’nin 1. etabı olan 2,5 kilometrelik Milli Kütüphane-Beşevler güzergâhı tamamlandı.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü’nün yarın saat 10.30’da düzenleyeceği ‘İlk Sürüş Etkinliği’, ABB TV’den canlı olarak yayınlanacak. Pandemi süreci nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ve sınırlı katılımcıyla düzenlenecek etkinlik, ‘İki teker bize yeter’ sloganıyla gerçekleştirilecek. Bisiklet yolunda ilk olarak 30 bisiklet tutkunu, Eser Park’tan Beşevler Kavşağı’na kadar pedal çevirecek. Etkinliğe, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş ile Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da katılacak. EGO Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen bisiklet yolu projesi için Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, üniversite öğrencilerinin öğrenim gördüğü ve yoğun olarak yaşadığı Milli Kütüphane-Beşevler arasında sürüş güvenliği önlemleri alarak 4 ay boyunca 50 personel ve 25 araçla 350 ton asfalt çalışması yaptı.

Haberin Devamı

8 GÜZERGÂH İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK

Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi, Gazi Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ve Milli Kütüphane ile Beşevler arasında bisiklet yollarını tamamlayan, ODTÜ’de de çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında ihaleye çıkarak şu 8 güzergâhı daha hizmete açmayı planlıyor:
2. Etap-Üniversiteler Güzergâhı
3. Etap-Ümitköy-Etimesgut Güzergâhı
4. Etap-Sıhhiye-Cebeci Güzergâhı
5. Etap-TOBB Güzergâhı
6. Etap-Eryaman Batı Güzergâhı
7. Etap-Eryaman Göksu Güzergâhı
8. Etap-Batıkent-İvedik Ostim Güzergâhı
9. Etap-Ankara Büyükşehir Belediyesi-AKM Güzergâhı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!