İki sanatçı ortak projede buluştu

Güncelleme Tarihi:

İki sanatçı ortak projede buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 00:00

"Eğreti Gelinler" kitabının Yazarı Şükran Kozalı, ünlü ressam Yaşar Çallı ve dedesi İbrahim Çallı’nın hayatlarının anlatıldığı "Vuslat" isimli kitap için ünlü ressamdan yardım alıyor.

Denizlili yazar Şükran Kozalı, geçtiğimiz yıllarda Atıf Yılmaz tarafından sinemaya aktarılan ve büyük ilgi gören "Eğreti Gelinler" kitabını yazmıştı. 1900’lü yılların başında Denizli bölgesinde zengin ailelerin erkek çocuklarını evliliğe hazırlamak için uyguladıkları "Eğreti Gelin" geleneğini anlatan kitap üzerine, Yaşar Çallı da aynı konulu resim çalışmalarına başladı.

Ses getirecek

Yaklaşık 10 resmin yer alacağı çalışmanın kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu söyleyen Şükran Kozalı, "Kitabın ardından Denizli halkı bana büyük bir tepki göstermişti, Yaşar Çallı, yapmış olduğu bu çalışmalarla bana büyük destek oldu" dedi. "Eğreti Gelinler"in ardından "Eğreti Erkekler" kitabını yazan Kozalı’ya destek yine Yaşar Çallı’dan geldi. Yeni kitabının kapak resmini çizen Çallı, yapmış olduğu çalışmalarla kadının özgürlüğünü vurgulamak istediğini belirtti. Şükran Kozalı’nın son projesi ise Türkiye’nin en önemli ressamlarından İbrahim Çallı ve torunu Yaşar Çallı’nın hayatlarının anlatıldığı "Vuslat" isimli kitap. Bu kitap için sık sık Yaşar Çallı’yla bir araya geldiğini belirten Şükran Kozalı, iki ressamın hayatını araştırabilmek için özenle çalıştığını ve kitabın büyük ses getireceğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!