İki öğretmen iki öğrenci bir hikâye

Güncelleme Tarihi:

İki öğretmen iki öğrenci bir hikâye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2022 16:24

Ankara’da 45 yıl boyunca öğretmenlik yapan Kadriye Aloğlu’nun ilk yetiştirdiği öğrencilerinden birisi de Süleyman Şahin Çetin’di. Çetin, yıllar sonra Kadriye Aloğlu’nun hem kızının hem de torununun öğretmeni oldu. 24 Kasım’da bir araya gelen dört isim yaşanan ilginç karşılaşma için, “Kaç kişinin başına gelebilir bilmiyoruz ama ilginç bir tesadüf oldu” dedi.

Haberin Devamı

Kadriye Aloğlu (71) Ankara’da 45 yıl boyunca öğretmenlik yaparak yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Aloğlu’nun ilk görev yeri olan Mamak Tuzluçayır Süleyman Nazif İlkokulu’ndaki öğrencilerinden birisi de Süleyman Şahin Çetin’di (57). Tiyatro-drama öğretmeni Çetin, yıllar sonra öğretmeni Kadriye Aloğlu’nun önce kızı Gözde Aloğlu Baytürk’ün (40) öğretmeni oldu; şimdi ise öğretmeni Kadriye Aloğlu’nun torunu Ayşe Melek Baytürk’ün (14) öğretmenliğini yapıyor. Dört isim 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir araya geldi hem eski anılarını yad etti hem de bu ilginç tesadüfü Hürriyet Ankara’ya anlattı.

EMEĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kadriye Aloğlu: “Süleyman 1971-1976 arasında öğrencimdi. Benim okuttuğum yıllarda böyle tiyatrocu olup eğitimler verecek bir belirti göstermiyordu. Yıllar sonra öğrencimin sanatla iç içe bir eğitimci olması beni mutlu etti. Süleyman kızım Gözde’nin lisede drama derslerine girdi. Bu da tamamen tesadüf. Şimdi torunum Ayşe Melek’in öğretmenliğini yapıyor. Yıllar önce emek verdiğim öğrencime benim de aileme emek verdiği için teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

İki öğretmen iki öğrenci bir hikâye

KADRİYE ALOĞLU-SÜLEYMAN ŞAHİN ÇETİN-GÖZDE ALOĞLU BAYTÜRK-AYŞE MELEK BAYTÜRK

EĞİTİMİMDE MİHENK TAŞIMDIR

Süleyman Şahin Çetin: “Eğitimimde Kadriye hocam her zaman benim mihenk taşımdır. Kadriye hocam bana ilk kitabı okuduğunda dünyam değişmişti. Benim dünyaya bakışımı değiştirdi. Yolumuz bir şekilde Gözde ile kesiştiğinde Kadriye öğretmenimin kızı olduğunu gördüm ve şaşırdım. Öğretmenimin kızının öğretmeni olmak çok özel ve güzel bir duyguydu. Şimdi de Kadriye hocamın torunu Ayşe Melek’le yola devam ediyoruz. Kadriye hocamdan aldıklarımla öğrencilerime katkı sağlayabildiysem ne mutlu bana.”

BU DURUM KAÇ KİŞİNİN BAŞINA GELEBİLİR

Gözde Aloğlu Baytürk, “Lise eğitimim 1995-1999 yıllarıydı. Süleyman hocanın annemin öğrencisi olduğunu bilmiyordum. Tiyatro tarihi dersimize geliyordu. Soyadımı görünce ‘Kadriye Aloğlu’nun nesisin’ diye sordu. Ben de annem olduğunu söyleyince ‘annen benim öğretmenimdi’ dedi. Şaşırmıştım. Kızım Ayşe Melek güzel sanatlar lisesinde okuyor. Süleyman hocam şimdi kızımın da öğretmenliğini yapıyor. Bu durum kaç kişinin başına gelebilir bilmiyoruz ama ilginç bir tesadüf oldu” derken Ayşe Melek Baytürk de “Gerçekten bu ilginç bir kombinasyon oldu. Bence bu durum aşırı bir şans meselesi” dedi.

Haberin Devamı

İki öğretmen iki öğrenci bir hikâye

İki öğretmen iki öğrenci bir hikâye

Kadriye Aloğlu’nun 1971’de Mamak Tuzluçayır Süleyman Nazif İlkokulu’nda öğrencisi Süleyman Şahin Çetin ile çektirdiği siyah beyaz fotoğrafı.

 

BAKMADAN GEÇME!