İki kroşe daha

Güncelleme Tarihi:

İki kroşe daha
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 01:08

Ankaragücü yönetimi, iki eski oyuncusunun alacakları konusunda gelen ihtar yazısıyla bir kez daha sarsıldı.

Haberin Devamı

Ahmet Gökçek yönetiminde takıma katılan Jaroslav Cerny’nin avukatı, oyuncunun 369 bin Euro tutarındaki parasını, Robert Vittek’in oynadığı kulüplerden Slovan Bratislava ise 95 bin Euro’yu bulan yetiştirme bedelini talep etti.

Kulüp, bir ay içinde uzlaşı yolu bulamaz ve ödemelerle ilgili takvim belirleyemezse, eksi 6 puan ile lige başlayabilir.

Ankaragücü yönetimi 3 Ağustos’ta olağanüstü genel kurulu toplama kararı alırken, iki eski oyuncusunun alacakları konusunda kulübe ulaşan ihtar yazısı ile sarsıldı. Yeni sezon için küçülme odaklı bir program izleyen sarı-lacivertliler, hesapta olmayan yeni bir ödeme ile karşılaşırken, yöneti kanadı ne yapacağını şaşırdı.
Daha önce kulüpte görev yapan; Sestak, Bednar, Klukowski, Sosibo ve Hans Peter Briegel gibi isimlerin alacaklarını yapılandıran A.Gücü’nü, şoka sokan yeni dalga, 2011 yılında Ahmet Gökçek yönetiminde transfer edilen Jaroslav Cerny ile 2010 yılında Başkent ekine transfer olan Robert Vittek’in kulübü Slovan Bratislava’dan geldi.

Haberin Devamı

4 EŞİT TAKSİTTE ÖDEME KONUŞULDU

Cerny’in avukatı 20 Haziran’da kulübe gönderdiği ihtar yazısında, oyuncusunun alacağı olan 369 bin 759 Euro’nun 1 ay içinde ödenmesini talep etti. Kulüp yönetimi ile oyuncunun avukatı arasında kurulan ilk temasta, bu paranın 4 eşit taksitte ödenmesi konusunda, uzlaşı sağlandı. Avukatın, 92-95 bin Euro tutarındaki ilk peşinatın kısa süre içinde ödenmesini talep ettiği, kalan bölümünde 3 taksit halinde hesaplarına yatırılmasını istediği belirtildi.
2010 yılında Ankaragücü’ne gelen ve daha sonra Trabzonspor’a giden Robert Vittek için de eski kulübü Slovan Bratislava, yetiştirme bedeli olan 95 bin Euro’yu talep etti. Kulüp, avukatı aracılığı ile 20 Haziran’da Ankaragücü’ne gönderdiği ihtar yazısında, bu rakamın 1 ay içinde ödenmesini istedi.
Ankaragücü yönetimi, tıpkı Cerny’de olduğu gibi bu konuda da Slovak kulübünün avukatı ile temasa geçti ve anlaşma zemini aramaya başladı.
İki konu ile ilgili olarak, taraflar arasında bir aylık sürede uzlaşı sağlanamazsa Ankaragücü, ağır bir ceza ile karşı karşıya kalabilir. FIFA’nın önce eksi 6 puan cezası vermesi, süreç içinde bir gelişme olmaması durumunda ise küme düşürme cezasını devreye sokması gündeme gelebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!