İki ilçede ANKARAKART

Güncelleme Tarihi:

İki ilçede ANKARAKART
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2020 14:34

Ankara’da Özel Halk Otobüslerinin (ÖHO) Eylül 2019’dan itibaren validatör sistemine dahil edilerek ANKARAKART kullanımına geçmesinin ardından, çevre ilçelere taşıma hizmeti veren Özel Toplu Taşıma Araçları da (ÖTA) elektronik ücret toplama sistemine dahil edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Bu kapsamda ilk olarak Çubuk ve Akyurt ilçelerinde hizmet veren ÖTA’larda da ANKARAKART dönemi başladı. Çubuk’ta 59, Akyurt’ta ise 37 ÖTA olmak üzere toplam 96 ÖTA, elektronik ücret toplama sistemine dahil edilmiş oldu. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından ayrıca 487-3 Çubuk-Ankara ve 488-3 Akyurt-Ankara otobüslerinin güzergâhları da 487 Çubuk-Ulus-Sıhhiye ve 488 Akyurt-Ulus-Sıhhiye EGO otobüs güzergâhlarıyla birleştirilerek, birebir aynı hale getirildi.

İki ilçede ANKARAKART


EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlerleyen süreçte Ankara ili mücavir alanı genelindeki tüm çevre ilçe ÖTA’larının aşamalı olarak ANKARAKART sistemine dâhil edilerek, tek bir sistem üzerinden ücret toplanması planlanmaktadır. Böylece vatandaşlarımız tek bir kart ile EGO Genel Müdürlüğü’nün gerek uhdesinde gerekse denetiminde bulunan tüm toplu taşıma araçlarından istifade edebileceklerdir” ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!