İki hasta aynı anda can buldu

Güncelleme Tarihi:

İki hasta aynı anda can buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 14:02

Ankara’da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın böbrekleri, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aynı anda yapılan ameliyatlarla iki hastaya nakledildi.

Haberin Devamı

Genel Cerrahi Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kozak ve Doç. Dr. Tahir Özer başkanlığındaki iki ayrı ekip, beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan kişinin böbreklerini uzun süredir nakil bekleyen Ahmet Değer ile adının açıklanmasını istemeyen diyaliz hastasına başarılı operasyonlarla nakletti. Organ bağışı ile yaşama dönen 57 yaşındaki Değer, 10 yıldır nakil olmayı beklediğini söyledi. Değer, "Diyaliz için haftanın üç gün Elmadağ’dan OSTİM’e gidiyordum. Gerçekten çok zor bir süreç. Gece telefon geldi, hemen hastaneye ulaştık, testler yapıldı. Naklin uygun olduğu söylenince çok sevindik. 10 yıldan sonra birden bire rahata kavuşmak çok güzel" görüşünü paylaştı.

‘YORULSAK DA MUTLU SONA ULAŞTIK’

Nakil ekibinin başında yer alan Genel Cerrahi Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kozak da aynı anda iki salonda birden iki ekibin ameliyata başladığını söyledi. Kozak, "Nakil merkezi başkanı olarak bir ekibin başında ben, diğer ekibin başında ise yardımcım Doç. Dr. Tahir Özer vardı. Nakil merkezlerinin çoğunda aynı anda böbreği takıp çıkaracak ekip olamayabilir ama biz tecrübe ve ekip olarak buna sahibiz. Yorulsak da sonunda mutlu sona ulaştık" diye konuştu. Kozak, aynı anda farklı salonlarda yapılan böbrek ameliyatlarının 6 saat sürdüğü bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!