İhtiyaçtan fazla AVM yapıldı

Güncelleme Tarihi:

İhtiyaçtan fazla AVM yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 14:56

AVM yöneticileri ile bir araya gelen ATO Başkanı Gürsel Baran, üyelerinin AVM’lerdeki yüksek kiralardan şikâyetçi olduklarını belirterek, “Türkiye’de ticaret envanteri bulunmadığı için ihtiyaçtan fazla AVM yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gü​rsel Baran, Ankara’daki alışveriş merkezlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. ATO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Baran, ATO üyelerinin alışveriş merkezlerindeki yüksek kiralardan şikâyetçi olduklarını, Türkiye’de ticaret envanterinin bulunmaması nedeniyle ihtiyaçtan fazla AVM yapıldığını dile getirdi. Baran şunları söyledi:

AVRUPA’DA KENT DIŞINDA

“AVM’ler cadde ve sokak mağazacılığına zarar vermemeli. Devletin AVM yapılacak yerlerin tespiti ve çalışma koşulları konusunda müdahale etmesi gerekiyor. Bazı Avrupa ülkelerinde alışveriş merkezleri kentin dışında yer alıyor ve haftanın bazı günlerinde kapalılar. Sıkıntılarınızı bize iletin, bizler de ilgililere ulaştıralım. Bunun için buradayız. Kapımız sizlere 24 saat açık. Burası sizin eviniz. Ayrıca AVM’ler istihdam sağlayarak ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunuyor.”

CİRONUN YÜZDE 10’U KİRAYA

Haberin Devamı

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Köylüoğlu da perakendecilerin sıkıntıda olduğunu, yerel markaları güçlendirerek AVM’lerde yer almalarını sağlamak gerektiğini belirterek, “Kazan-kazan ilkesinden hareketle herkesin elini taşın altına koyması lazım” diye konuştu. Toplantıda söz alan bazı işletme sahipleri de en büyük dertlerinin kiraların yüksekliğini olduğunu, cirolarının yüzde 10’unun kiraya gittiğini söyledi.

SIKINTI BAHANESİYLE KİRAYI GECİKTİRİYORLAR

AVM temsilcileri ise kiracı kaybetmemek için kira indirimi ve kur sabitlemesine gittiklerini ancak bazı kiracıların da ekonomik sıkıntıları bahane ederek kiralarını geciktirdiklerini kaydettil. Ankara’da 2016 yılında meydana gelen terör saldırıları nedeniyle müşteri sayısının ciddi oranda düştüğünü, kurdaki artıştan dolayı maliyetleri kontrol edemediklerini ve karlılığını artıramayan esnafın sıkıntıda olduğunu dile getiren bir AVM yöneticisi, insanları sokağa çıkmaya ve alışveriş yapmaya teşvik edecek kampanyalar düzenlenmesini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!