İhtiyaçlar ‘sandık’tan

Güncelleme Tarihi:

İhtiyaçlar ‘sandık’tan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 15:25

Özel Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrenciler, maddi ihtiyaçlarını gidermek için ‘okul sandığı’ndan istedikleri zaman para alabiliyor.

Haberin Devamı

Satıcı olmadan simit satışının yapıldığı okulda, öğrencilerin kendi kendilerine hesap kaydı tutarak istedikleri zaman kullanabilecekleri ‘okul sandığı’ uygulaması başlatıldı. Okul Müdürü Mustafa Daşçı, öğrencilerin kendi kendilerine bir kayıt tutarak istedikleri zaman kullanabildikleri 6 bin 500 liranın bulunduğu "okul sandığı" uygulamasını hayata geçirdiklerini aktardı. Daşçı, "Öğrencilerin çeşitli şekillerde ceplerinde ve evlerinde parası olmayabilir. Okul sandığına öğrenciler kendi iradeleriyle ihtiyaçları olduğu kadar müracaat ediyor. O müracaatta parayı alıyorlar. Aldıkları parayı ne zaman teslim edeceklerini deftere yazıyorlar" diye konuştu.

ÖZGÜVEN KAZANDIRIYOR

Öğrencilerin güven ve sorumluluk duygusunun gelişmesine yönelik uygulama çerçevesinde kantinde simit satışı yapan personelin olmadığını belirten Daşçı, kahvaltı yapmak isteyen öğrencilerin aldıkları simidin ücretini kasaya kendilerinin koyduklarını anlattı. Öğrenci Başkanı Berk Albayrak ise okullarında öğrencilere kişilik kazandırmaya yönelik uygulamalar olduğunu dile getirerek, "okul sandığı"nın öğrencilerin maddi kaynaklı sıkıntılarına çözüm sağlayarak, bir özgüven ve bilinç kazandırdığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!