İhracatta hedef ilk üçte yer almak

Güncelleme Tarihi:

İhracatta hedef ilk üçte yer almak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2020 00:04

ABB Başkanı Mansur Yavaş, üretime yönelik projelerle Ankara’nın ihracatta ikinci, üçüncü sırada kalmasını amaçladıklarını belirterek, “Bunu başaracağımıza inanıyorum çünkü hayali hiçbir işimiz yok” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO), video konferans yöntemiyle yapılan ekim ayı Meclis Toplantısı’na katıldı. Sanayi ve kırsal alanda çalışanların işini geliştirmesiyle işsizliğin azalacağını ve Ankara’da refah olacağını ifade eden Yavaş, öncelikli olarak kırsal kalkınma konusunda çalışmalara başladıklarını belirtti.
Sanayiciler için yapılacak fuar alanı (Akyurt Fuar Alanı) konusunda da birçok görüşme yaptığını aktaran Yavaş, alanın kısa sürede yapılmasının önemine değindi. OSB’leri gezerek yapılması gerekenler konusunda konuştuklarını dile getiren Yavaş, talepler doğrultusunda çalışmaları sürdürdüklerini, tüm OSB’lerin altyapı çalışmalarına hız verdiklerini anlattı.

HEDEF GELECEK YIL 100 BİN ÇİFTÇİYE TOHUM

Bu sene 7 bin 500 çiftçiye tohum dağıttıklarını aktaran Yavaş, “Gelecek yıl 100 bin çiftçiye bunu dağıtmak için uğraşıyoruz dedi. “Amacımız, üretime ve Ankara’nın geleceğine yönelik projeler yaparak Ankara’nın ihracatta beşinci değil ikinci, üçüncü sırada kalmasını sağlamak. İnşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum çünkü hayali hiçbir işimiz yok. Ayağı yere basan, insan sağlığını, insan hayatını ve üretimi önceleyen bir belediyecilik anlayışımız var” dedi.

SARAÇOĞLU’NDA GÜZEL BİR ŞEY ORTAYA ÇIKIYOR

Yavaş, konuşmasının ardından ASO üyelerinin isteklerini dinledi, sorularını yanıtladı. “Saraçoğlu Mahallemizi alıp, yenilik merkezi yapabilir miyiz?” sorusuna Yavaş, “Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütüyor, hiçbir yetkimiz yok. Sadece onların yaptığı plana dava açıp itiraz etme hakkımız var” yanıtını verdi. Bakanlığın Saraçoğlu Mahallesi Projesi’ni gördüğünü aktaran Yavaş, “Eğer dedikleri şekilde yaparlarsa ortaya güzel bir şey çıkıyor” diye konuştu.

İhracatta hedef ilk üçte yer almak


ANKARA KARARLILIKLA İLERLİYOR

Haberin Devamı

Ankara'nın küresel rekabet gücünü etkileyen birçok faktör üzerinde yerel yönetimlerin etkisinin bulunduğunun altını çizen ASO Başkanı Nurettin Özdebir de yerel yönetimlerin sorunları çözerken kaynaklarını etkin kullanmak zorunda olduğunu vurguladı. Özdebir, yerel yönetimlerin yatırımlarını gerçekleştirirken ve ihtiyaçlarını karşılarken önce kentin dinamiklerinden faydalanması ve sanayicilerin sonradan gelişen altyapı sorunlarına destek olması gerektiğini kaydetti. Ankara'nın ‘başkentin sanayisinden sanayinin başkentine’ hedefine doğru kararlı adımlarla ilerlediğini belirten Özdebir, üretmeyen bir ülkenin sağlıklı bir büyümeye ve refaha kavuşamayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!