İHA test merkezi için imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

İHA test merkezi için imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 15:31

Kalecik’in insansız hava araçları (İHA) ve drone test uçuşları için ‘Sürekli Tahsisli Hava Sahası’ merkezi olması amacıyla hayata geçirilecek projede imzalar atıldı.

Haberin Devamı

İHA test merkezi için imzalar atıldı

İlk olarak kurulacağını Hürriyet Ankara’nın duyurduğu Kalecik İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi Kurulumu Projesi’nin imzaları 15. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’te atıldı. Ankara Kalkınma Ajansı’nın güdümlü proje olarak desteklediği, TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş.’nin koordinasyonunda, Ankara Teknopark ve Kalecik Belediye Başkanlığı ortaklığında yürütülecek projenin imza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TRTEST Başkanı Adem Şahin, Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik, TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktaş ve Teknopark Ankara Başkanı Hasan Gültekin katıldı.

Haberin Devamı

İHA test merkezi için imzalar atıldı

MODERN ALTYAPIYA SAHİP OLACAK

Proje ile insansız hava araçları (İHA) ve drone uçuşları için Kalecik’te Sürekli Tahsisli Hava Sahası merkezi niteliğinde olacak Kalecik İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi kurulacak. Alanında çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek merkezde mini İHA, multikopter, sürü İHA projelerinin uçuş kabiliyet testleri, İHA tespit/algılama, sınıflandırma, yanıltma ve engelleme üzerine yapılan Ar-Ge çalışmalarında kullanılan cihaz ile yazılımların testleri yapılacak. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan tüm altyapı çalışmaları Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle tamamlanacak. Tamamlandığında TRTEST Test ve Değerlendirme A.Ş. tarafından işletilecek test merkezinin gelişen İHA sektörü için modern bir altyapıya sahip olması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!