Huzurevi sakinleri resim modeli oldu

Güncelleme Tarihi:

Huzurevi sakinleri resim modeli oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2011 00:00

Köşk Huzurevi’nde yaşlıların katıldığı resim etkinlikleri düzenleniyor. Huzurevi sakinleri hem resim hem modellik yapıyor.

KÖŞK Huzurevi sakinleri yaşlılar, kamuoyunda “Çoban Ressam” olarak tanınan Süleyman Şahin ile Teymur Ağaoğlu’na model olarak, ressamların fırçasında hayat buldu.

Huzurevi’nin bahçesindeki kapalı garajı sanat merkezi gibi süsleyen yaşlılar için burada resim etkinliği ve yağlı boya resim sergisi düzenlendi.

Yaşlıların mutlulukla katıldıkları etkinliklerle ilgili bilgi veren huzurevi sahibi Fatma Cengiz, kurumda huzurevi sakinlerini üç yıldır resimle buluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Zaman zaman ressamlara model olan yaşlıların bazen de tuvallere resimler yapmaya çalıştığını anlatan Cengiz, bu tür etkinliklerin yaşlıları hayata bağladığını, yeniden üretebilmenin mutluluğunu yaşattığını dile getirdi.

Cengiz, haftaya yaşlılar için Kırşehir’in ilçesi Kaman’ın Savcılı köyünde bu etkinliği devam ettireceklerini kaydetti.

Paletten tuvale

Huzurevi sakinlerinden Cengiz Altınkaya da sanata yönelik etkinliklerin kendilerine önemli katkılar sağladığını ve bu etkinliklere büyük bir sevinç ve heyecanla katıldıklarını belirtti. Altınkaya, “fırçayı paletten tuvale vuran arkadaşların mutluluklarını anlatamam. Bir sanatçıyı bile tanıyor olmak bizler için çok önemli” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!