Hürriyet Ankara da Eko İklim Zirvesi’ndeydi

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Ankara da Eko İklim Zirvesi’ndeydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2022 23:58

Hürriyet Ankara, ATO Congresium’da düzenlenen “EKO İKLİM: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi / Fuarı’ndaydı. İki günlük zirvenin ilk günkü oturumlarından birini de Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Deniz Gürel yönetti.

Haberin Devamı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Deniz Gürel’in moderatörlüğünde bir araya geldi. İklim Meydanı’ndaki oturum katılımcılardan büyük ilgi gördü. Oturumu AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran, ATO Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da takip etti. Büyükşehir belediye başkanları, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında kentlerde yürüttükleri çalışmaları anlattı. ‘İklim değişikliği’ ve ‘yeşil dönüşüm’ üzerine yapılan projelerin detaylarını paylaşan başkanlar çevreci bir belediye anlayışı ile çalıştıklarını vurguladı. Başkanlar, yapılan tesisleri ve gerçekleştirilen projeleri de rakamlarıyla aktardı. Oturumda yerel yönetimlerde sanayiden tarıma, ulaşımdan enerjiye yeni çözüm yolları da ele alındı. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Deniz Gürel, Ankara’ya gelen üç büyükşehir belediye başkanına da ayrı ayrı teşekkür ederek başarılar diledi. Başkanlar da Gürel’e moderatörlüğü için teşekkür etti. Oturumun sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.

Hürriyet Ankara da Eko İklim Zirvesi’ndeydi


DÖNÜŞÜMDE SOKAK TOPLAYICILARININ ROLÜ

Hürriyet Ankara Muhabiri Murat Yılmaz ise zirvede, Sokak Atık Toplayıcılar Derneği Başkanı Recep Karaman ile birlikte ‘Geri Dönüşümde Sokak Toplayıcılarının Rolü’ konulu bir oturum gerçekleştirdi. Karaman, Ankara sokaklarında kâğıt toplayarak milli servetin dönüştürülmesine katkıda bulunan kağıt toplayıcılarının tecrübelerini aktardı ve “18 kiloluk bir çöpü ayrıştırarak 8 kiloya kadar indiriyoruz” dedi. Ayça Gözde ÇETİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!