Hurdadan araç yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Hurdadan araç yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

KIRIKKALE’de inşaatta çalışan iki arkadaş, topladıkları hurda parçalardan, 60 kilometre hız yapabilen araç yaptı.

Haberin Devamı

İnşaatlarda elektrik tesisatçılığı yapan ilkokul mezunu Haydar Bozkurt ve arkadaşı Muharrem Alan, bir kısmını hurdacılardan aldıkları parçalarla, tek kişilik bir araç yaptılar. Motosiklet motoru takılan 4 tekerlekli araç, saatte 60 kilometre hız yapabiliyor.

Haydar Bozkurt, hurdadan aldıkları parçaları titizlikle elden geçirdiklerini, yaptıkları araçla bir depo benzinle 100 kilometre yol katedebildiklerini söyledi.
En büyük hayalinin bir lamborghini yapmak olduğunu ifade eden Bozkurt, “Bu aracı mesai saatlerinin dışında yaptık. Gündüzleri elektrik işine gidip, mesai bitiminde kadar çalıştık, iş çıkışında da hayalini kurduğumuz aracı kafa kafaya vererek gece yarılarına kadar çalışıp bu hale getirdik. Şimdi görenlerde çok beğeniyorlar. Elimizde imkanımız olsa daha iyisini yaparız. Bu konuda kendimize güveniyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaptıkları araçla işe gidip geldiklerini söyleyen Muharrem Alan ise motosiklet motoru bulunan aracın, bazı parçalarını arkadaşlarından, bazı parçalarını da hurdacılardan aldıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!