Hükmen yenilgi adaletli değil

Güncelleme Tarihi:

Hükmen yenilgi adaletli değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2020 01:33

Covid-19 vakaları nedeniyle maça çıkamayacak takımların 3-0 mağlup sayılması yönündeki düzenlemenin tartışmaya açık olduğunu vurgulayan Cavcav, “Pozitif vakaların gizlenmesi durumunda sorumluluk kime ait olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Murat Cavcav, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, hükmen yenilgi kararıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, yeni düzenlemeye sıcak bakmadıklarını söyledi.
Cavcav, koronavirüsten etkilenmeleri sebebiyle maça çıkamayacak takımların hükmen yenik sayılması fikrine sıcak bakmadıklarını belirtip, pozitif vakaların gizlenmesi durumunda sorumluluğun kime ait olacağını sordu. Kararı eleştiren Cavcav, şöyle konuştu:
“Bu kararın adil olduğunu düşünmüyorum. Hükmen yenilgi, kulüplerin üzerine düşen sorumlulukları yapmaması durumunda başvurulacak en son seçenek olmalıdır. Salgın sürecinde zaten mağdur olan kulüplerin bunun üstüne bir de cezalandırılması bana hiç mantıklı gelmiyor. Futbolda bazı durumlar vardır. Örneğin denir ki hem penaltı kararı hem kırmızı kart olmaz. Yani iki ceza birden uygulanmaz. Aynı durumun bu konuda da geçerli olması gerekir. Ben, 27 futbolcum pozitif olmuş buna mı üzüleyim, üstüne bir de hükmen mağlup sayılacağım ona mı üzüleyim? Bir iki oyuncu pozitif çıktığında onların kondisyon durumunu, takımlar idare edebiliyor ama 27-28 futbolcu pozitif çıkmış ve ne zaman, hangi halde geri döneceği de belli değil.”

SERİ CEZA KESMEKLE EŞ DEĞER

“Hükmen yenilgi kararı, zaten mağdur durumdaki takıma seri mağlubiyet cezası kesmekle eş değer. Benim önerim bu konuda Futbol Federasyonu’nun sorumluluğu üstlenmesidir. Testlerin uygulanması, masrafları, sonuçların açıklanması, yani bütün süreci TFF yürütmelidir. Testleri Futbol Federasyonu yaptırmalı, sonuçlarını da kulüplere Futbol Federasyonu bildirmelidir. Bazı kulüplerin pozitif vakaları gizlediği gündeme iddialar gündeme gelmişti. Asıl önemli soru, geri dönüşü olmayan böyle büyük cezaların beklediği bir durumda pozitif vakalar gizlenirse sorumluluğun kime ait olacağıdır ? Ben, sorumluluk bilinci ve karşılıklı anlayışla zor sürecin aşılabileceğine inanıyorum. Kulüpler sorumlu tutulacak da üst kurumumuz Türkiye Futbol Federasyonu’nun hiç mi sorumluluğu olmayacak? Kişilerden kurumlara sürecin bütün taraflarının sorumluluk alanları öncelikle belirlenmelidir. Zor sürecin sağlıklı, adil ve şüpheye mahal vermeyecek şekilde yürütülmesini Futbol Federasyonu sağlamalıdır. Sezonun sonunu cezalarla değil, belirlenecek doğru yöntemlerle sorumluluk alarak, en önemlisi de yardımlaşarak getirebiliriz.”

Hükmen yenilgi adaletli değil


BU SÜRECE ALIŞTIK

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Türkiye Futbol Federasyonu’nun hükmen yenilgi kararını değerlendirdi. Mert, bu yönde bir kararın çıkacağını bildiklerini belirtip şöyle konuştu:
“Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileri ile Türkiye Futbol Federasyonunu yetkilileri arasında yapılan toplantıda, başkan Nihat Özdemir bunu söylemişti. Eksiklik durumunda alt yapıdan A takıma oyuncu alınabilecek. Liglerin de bir şekilde bitirilmesi gerekiyor. Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle, liglerin 17 Mayıs’ta bitmesi lazım. Her hafta 3-4 covidli futbolcu ile mücadele ettik. Bazen bu 7-9 seviyesine çıktı. Bu hastalığın bir de karantina süreci var. Bu süreç sonrası bazı oyuncular kendini iyi hissetmediği için oynayamıyor. Bu sürece alıştık. Hayırlı olsun.”

GENÇ OYUNCULAR İÇİN ŞANS

Alınan bu kararın genç oyuncular için de bir şans olacağını ifade eden Fatih Mert, “Biz Galatasaray ile oynadığımız maça 9 covidli futbolcu ile çıktık. Yeni düzenleme genç arkadaşlar için de şans olacak. Kadroda yer bulma şansları olabilecek. Bizim 2 haftadır genç bir oyuncumuz ilk 11’de oyuna başlıyor” şeklinde konuştu.

Hükmen yenilgi adaletli değil


LOCALAR TARAFTARA KAPALI

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetimi, kulüp sitesinden yaptığı açıklamada Beşiktaş ile oynanacak maçta, localara taraftar alınmayacağını duyurdu.
Açıklamada, “Daha önceki spor müsabakalarında uyguladığımız Covid-19 tedbirleri kapsamında, 24 Aralık 2020 Perşembe günü saat 19:00’da Ankara Eryaman Stadyumu’nda Beşiktaş JK ile oynanacak olan futbol müsabakasında, Türkiye Futbol Federasyonu’nun almış olduğu karar gereği, yönetim kurulu üyelerimizin dışında, stadyuma kesinlikle seyirci alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Hükmen yenilgi adaletli değil


SÜMER’E TAZİYE MESAJI

Başkentin Süper Ligdeki temsilcileri Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüpleri, hayatını kaybeden Trabzonspor’un eski futbolcu, teknik direktör ve başkaın Özkan Sümer için taziye mesajı yayımladı. İki kulüp, resmi sitelerinden yayınladığı mesajlarda Sümer’in, Türk futbolunda unutulmaz bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!