Hücum gücü zenginleşti

Güncelleme Tarihi:

Hücum gücü zenginleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 15:05

MKE Ankaragücü, Garry Rodriques’in ardından Olimpiu Morutan ile kontrat yapıp, kadro derinliği oluşturdu.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, uzun süren temasların ardından, Rumen futbolcu Olimpiu Morutan ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertliler, Garry Rodriques’in ardından Olimpiu Morutanı alıp, kadro derinliği oluştururken, hücum gücünü zenginleştirdi.
Morutan transferi ile ilgili kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Profesyonel futbolcu Olimpiu Vasile Morutan’ın kulübümüze kesin transferine ilişkin olarak Galatasaray Spor Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Futbolcu ile kulübümüz arasında 3+1 yıllık sözleşme imzalanmış olup Beştepe Tesislerimizde düzenlenen imza törenine başkanımız Faruk Koca katılmıştır.”

SİHİRBAZ OLARAK TANITILDI,

Kulüp tarafından yayınlanan videoda Olimpiu Morutan, “Merhaba Ankaragücü. Ben Morutan. Burada olduğum içim mutluyum’ ifadesini kullanırken, Olimpiu Morutan için hazırlanan animasyonda, Rumen oyuncu ‘Sihirbaz’ olarak tanıtıldı. 24 yaşındaki futbolcu geçen sezonu, İtalya 2. Lig ekiplerinden Pisa’da kiralık olarak geçirdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY RAKAMLARI AÇIKLADI

Galatasaray Kulubü, Morutan transferi ile ilgili bilileri paylaştı. Konu ile ilgili KAP’a yapılan duyuru şu şekilde:
“Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Morutan’ın transferi konusunda MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır.
Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği şirketimize 3.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin yüzde 50’sini (3.000.000 Euro’dan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 Euro transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri kârının yüzde 25’lik kısmını şirketimize ödeyecektir.
Yapılan anlaşma gereği, Kulübümüzün 3.000.000 Euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır.

Basketbolda transfer adımı

Ankaragücü basketbol takımı transfer çalışmalarına devam ediyor. Sarı-lacivertliler, Kyan Anderson ve Marcus Weathers’ı transfer etti. Yeni transferler Kyan Anderson ve Marcus Weathers Başkent’e geldi.
31 yaşındaki Kyan Anderson son olarak Litvanya Basketbol Ligi takımlarından Labas Gas Prienai’da forma giydi.
26 yaşındaki kısa forvet Marcus Weathers ise son olarak Çin’de Tainan TSG GhostHawks takımında forma giydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!