Hoşgeldin Atam

Güncelleme Tarihi:

Hoşgeldin Atam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 00:00

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 90. yıl dönümü, bugün düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler bugün saat 10.00’da Anıtkabir ve tüm Atatürk anıtlarında düzenlenecek törenlerle başlayacak.

Haberin Devamı

ATATÜRK’ün Ankara’ya gelişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla ilk tören bugün saat 10.00’da Anıtkabir ve tüm Atatürk anıtlarında düzenlenecek törenlerle başlayacak.
Saat 11.00’de gerçekleştirilecek Atatürk Garnizon Koşusu’nun ardından, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde ilk karşılandığı nokta olan Dikmen Keklikpınarı’nda saat 13.15’te tören düzenlenecek. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in de katılacağı bu törende, bando eşliğinde Öğretmenler Korosu marşlar söyleyecek.
Atatürk koşusu
Atatürk’ün Ankara’ya gelirken beraberindekilerle 26 Aralık 1919 gecesi konakladığı Beynam’da izci ateşini yakan ve 26 Aralık gecesini Beynam’da geçirecek izciler tören alanına gelerek, Ankara Valisi Kemal Önal’a Türk Bayrağı, Cumhuriyet fidanı ve izci flamasını teslim edecek. Seğmenlerin gösterilerinin ardından 27 Aralık Atatürk Parkı’na fidan dikimi yapılacak ve saat 13.30’da 4. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu, Dikmen Keklikpınarı 27 Aralık Atatürk Parkı’nda konser verecek.
Keklikpınarı’nda Atatürk’ün Ankara’yı gördüğü yerden saat 14.20’de başlayacak “TBMM 90. Yıl Büyük Atatürk Koşusu” ise, Dikmen Caddesi, TBMM önü, Atatürk Bulvarı, Ulus güzergahını izleyerek Vilayet önünde sona erecek.
  TBMM’de kokteyl verilecek
Törenler saat 15.00’te 27 Aralık Korteji’nin Genelkurmay Kavşağı’ndan başlayıp Vilayet önüne kadar sürdüreceği Ata’ya Saygı Yürüyüşü ile devam edecek. “TBMM 90. Yıl Büyük Atatürk Koşusu”nda dereceye giren atletlere saat 17.30’da TBMM Tören Salonu’nda düzenlenecek ve Mehmet Ali Şahin’in de katılacağı törenle ödülleri verilecek. Daha sonra TBMM’de bir kokteyl verilecek. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 19.00’da Devlet Resim Heykel Müzesi’nde Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı “Atatürk Giysileri Defilesi”ni izleyecek.

Haberin Devamı

Gökçek’ten kutlama resepsiyonu

ANKARA Büyükşehir Belediyesi de, Atatürk’ün Ankara’ya Gelişinin 90.Yılını Sergiden konsere bir dizi etkinlikle kutlayacak. 15.00’de Ulus Atatürk Anıtı önünde Mehteran Ekibi bir konser verecek. Geçtiğimiz cuma günü “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Fotoğrafları” sergisinin açılışını yapan Belediye Başkanı Melih Gökçek de, saat 18.00’da Sheraton Otel’de kutlama resepsiyonu verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!