Holografik müzikal 'Küçük Prens' büyüledi

Güncelleme Tarihi:

Holografik müzikal Küçük Prens büyüledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 12:48

Holografik müzikal 'Küçük Prens' büyüledi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara unutulmayacak bir gün yaşatan Yenimahalle Belediyesi, Türkiye'nin ilk büyük yerli çocuk müzikali olan 'Küçük Prens'i Yenimahalleli miniklerle buluşturdu. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen organizasyona binlerce çocuk katıldı.
Tıklım tıklım dolu olan salonda Holografik sine müzikali izlemeye gelen çocukları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Eski Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve Başar Bal da yalnız bırakmadı.
BURAK KUT VE ATA BERK MUTLU AYNI SAHNEDE
Başrollerini sanatçı Burak Kut ve Altın Kelebek Ödüllü küçük oyuncu Ata Berk Mutlu'nun paylaştığı müzikal, eğitici yönüyle dikkat çekerken, çocuklara hayallerinizden vazgeçmeyin ve yaptığınız her işi inanarak yapın mesajları verildi.
Dünya'nın en çok satan ve okunan hikayelerinden “Küçük Prensöi sahnede holografik izleyen çocuklar, sahnelenen danslarla da coştu.
Coşkunun bir an olsun dinmediği programda ellerinden Türk Bayraklarını bir an olsun indirmeyen çocuklar,Burak Kut'un seslendirdiği şarkılarla daha da coştu.
BUGÜNÜ GÜNÜLK SİYASETE KURBAN ETMEK İSTEYENLERV AR
Müzikalde konuşma yapan Başkan Yaşar ise, "96 yıl önce bugün hilafet ve padişahlık Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaldırıldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Atatürk o günüsiz çocuklara armağan etti. Dünyada hiçbir lider yoktur ki çocuklara, gençlere bayram hediye edebilsin. İşte bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öngörüsüdür" dedi. 23 Nisan'ın günlük siyasete alet edilmek istendiğine de vurgu yapan Yaşar, "Diğer ulusal bayramlarımız gibi bugünü de günlük siyasete kurban etmek isteyenler var. Günlük siyaset diyorum çünkü bu siyaset anlayışı da gelip geçicidir, bugün vardır yarın yoktur. Makamlar, koltuklar geçicidir. Yalnız Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonsuza dek yaşayacaktır. Bugün sizin gününüz. Bugün özel bir gündür. Bu bayramı bizlere armağan eden Atatürk'e minnet borçluyuz, şükran borçluyuz ve onu rahmetle anıyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.
YEKÜV'DEN ATA BERK'E JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Program sonunda 21'inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) tarafından Küçük Prens'e hayat veren Ata Berk Mutlu'ya plaket takdim edildi. Vakfın ilk defa bir çocuğa jüri özel ödülü verdiği de belirtildi. Aynı zamanda ödül alan diğer bir isim Kut da ödülünü Sezgin'in elinden alırken, müzikal çıkışında miniklere belediye tarafından puzzle dağıtıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!