Hollywood hayalim var

Güncelleme Tarihi:

Hollywood hayalim var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 16:28

Oscar ödüllü ünlü oyuncu Jodie Foster’ı örnek aldığını söyleyen Berna Üçkaleler, oyunculukta eğitim ve yeteneğin yanı sıra şansın da önemli olduğunu söylüyor. Güzel oyuncu, “Hollywood hayalim var” diyor.

Haberin Devamı

Kanal D’nin sevilen dizisi Hayat Mucizelere Gebe’nin oyuncularından Berna Üçkaleler, bir tesadüf sonrası Recep İvedik 4 filmiyle başlayan oyunculuk serüvenini Ankara Hürriyet’e anlattı:

RECEP İVEDİK OKUL GİBİYDİ

“Bir arkadaşım, görüşme için ajansa gidecekti, ben de yanında gittim. Ajans sahibi beni görünce bir deneme çekimi istedi. Daha önce hiç böyle bir tecrübem olmamıştı. O deneme çekimiyle ilk sinema film olan Recep İvedik 4’te oynadım. Bir ay boyunca Maldivlerde çekim yaptık. Gönüllüler takımındaki bir oyuncuyu canlandırıyordum. Recep İvedik, benim için bir okul gibiydi. Kamerayla tanıştım ve bambaşka bir dünyanın içine girdim.

OYUNCULUK EĞİTİMİ ALDIM

Film bittikten ve Maldivler’den döndükten sonra oyunculuk eğitimi almaya karar verdim. Craft Oyunculuk Akademisi’ne girdim. BKM oyuncularının ‘Kim O’ isimli bir programı vardı. O programın final sahnesinde beni çıkardılar. Büşra Pekin ve Şahin Irmak’la bir skeç çıkardık. Daha sonra Kaçak Gelinler dizisinde yer aldım. Kardeş Payı’nın kadrosuna girdim. Adı Mutluluk dizisinin ardından şu sıralar Hayat Mucizelere Gebe dizisindeyim.

Haberin Devamı

TEPKİLER HOŞUMA GİDİYOR

Oyunculukla birlikte daha çok insan sizi tanıyor. İnsanların tepkileri hoşuma gidiyor. Şimdiye kadar hiç kötü tepki almadım. Kaçak Gelinler’in kitlesi fanatikti. Ben oraya sonradan dahil oldum ve kötü bir karakterim oynadım. Buna rağmen beni çok sevdiler. Hayat Mucizelere Gebe dizisinde oynayamayan bir oyuncuyu canlandırıyorum. ‘Nayır Nolamaz’ları severiz biz. O tarz bir şey. Komedi dizisinin içinde bir dizi var. Oyun içinde oyun gibi.

HER ŞEYİ OYNAMAK İSTİYORUM

Oyunculukta çoğu oyuncunun rol seçme şansı yok. Ben her şeyi oynamak istiyorum. Mesela son olarak geçtiğimiz ağustos ayında Berzah Cin Kapanı filmini çektik. Korku filmi. Şubat ya da mart gibi vizyona girecek. Efektler ve teknoloji çok etkili. Cinlerden perilerden farklı olarak dram ve psikolojik bir durum söz konusu.”

ŞANS FAKTÖRÜ DE ÇOK ÖNEMLİ

Oyunculuk için yetenekli olmak ve iyi eğitim almak gerekiyor. Ama şans faktörü de çok önemli. Belki çok iyi oyuncusunuzdur ama keşfedilmediğiniz sürece bir anlam ifade etmiyor. Sıyrılmak çok zor, çok fazla oyuncu var. Oyuncu olarak Jodie Foster’ı örnek alıyorum. Hollywood hayalim var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!