Hızlı ve duyarsız

Güncelleme Tarihi:

Hızlı ve duyarsız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2022 00:53

Cezalar, ‘Önce Yaya’ ikonları ve ‘Yaya Geçidi’ uyarı levhaları... Bunların hiç birisi duyarsız sürücülerin trafikteki yaya önceliğini yok saymasının önüne geçemiyor. Saniyeler kaybetmek istemeyen sürücüler nedeniyle, yayalar karşıdan karşıya geçmek için akla karayı seçiyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, ‘başkentte yaya önceliği ne durumda’ sorusuyla bir kez daha sokağa çıktı. Kentte yaya geçişinin en yoğun olduğu noktalardan; Kızılay Ziya Gökalp ve Meşrutiyet Caddesi ile hastane ve okula yayan ulaşımın sağlandığı Talatpaşa Bulvarı’nda birçok sürücü ‘yaya geçidi’ uyarılarını görmezden gelerek hızla ilerlemeye devam ediyor. Bazı duyarsız sürücüler, yayaların el işaretleriyle yol istemesine korna çalarak tepki bile gösteriyor. Yaya geçitlerinde, yolun karşısına geçmeye çalışan yayalar akla karayı seçmek durumunda kalıyor. Yaya önceliğini yok sayan sürücülere tepki gösteren yayalar, sürücülerin uyarıları dikkate almasını ve denetimlerin sıkılaştırılmasını istiyor.

Hızlı ve duyarsız


DAHA ÇOK DENETİM YAPILABİLİR

Ziya Gökalp Caddesi’nde sürücüler yol vermediği için uzun süre kaldırım ya da orta refüjde beklemek zorunda kaldıklarına dikkat çeken bir yaya, “Araçların yarısı yaya önceliğini umursamıyor. Bir arabanın bile ihlali tehlikeli. Sürücüler yerdeki ‘Önce Yaya’ ikonlarını ve diğer uyarı levhalarını görmezden geliyor. Trafik polisleri duyarsız sürücüleri engellemek için daha çok denetim yapabilir” dedi.

Hızlı ve duyarsız


KURAL VARSA HERKES UYMALI

Talatpaşa Bulvarı’nda karşıdan karşıya geçerek Numune Hastanesi’ne ulaşmaya çalışan Sinan Selçuk ise şikâyetini şu sözlerle anlattı: “Dakikalarca bekledim, kimse yol vermedi. El kol işareti yaparak durdurmaya ve yaya önceliği olduğunu göstermeye çalıştım. Korna çalarak tepki gösterdiler.” Aynı yoldan yürüyen başka bir yaya ise, “Yaya önceliği varsa herkes uymalı. Duyarsızlar cezasız kalmamalı. Trafik polisleri bu cezaların uygulanması noktasında daha aktif olmalı” ifadelerini kullandı.

Hızlı ve duyarsız


YAYA GEÇİDİ DEĞİL GİBİ

Mithatpaşa Caddesi’ndeki bir esnaf ise her gün sıkça karşıdan karşıya geçtiğini ve sürücülerin yarısının yaya geçitlerinde olmasına karşın kendisine yol vermediğini belirterek, “Sürücülerin çoğu sanki burası yaya geçidi değil gibi davranıyor. Yaya önceliği olduğunu ya bilmiyorlar, ya da bilmek işlerine gelmiyor. Duyarlılığın artması gerekiyor” diye konuştu.

Hızlı ve duyarsız


CEZASI 888 LİRA

Karayolları Trafik Kanunu’nda yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken buralardan geçen ya da geçmek üzere bulunan yayalara yavaşlayarak ya da durarak ilk geçiş hakkını vermeyen sürücülere verilen idari para cezası 888 TL olarak belirlendi.

Hızlı ve duyarsız

Yere çizilen çizgilere, ‘Yaya Geçidi’ levhalarına, ‘Önce Yaya’ ikonlarına rağmen birçok sürücü, yayaları gördüğü halde caddelerde yol vermiyor.

Haberin Devamı

Hızlı ve duyarsız

Ziya Gökalp Caddesi’nde tekerlekli sandalyeli bir vatandaş bile dakikalarca sürücülerin kendisine yol vermesini bekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!