HİS Başkanı Erdal Zorba, tekrar aday olmayacak

Güncelleme Tarihi:

HİS Başkanı Erdal Zorba, tekrar aday olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 21:55

HİS Başkanı Erdal Zorba, tekrar aday olmayacak

Haberin Devamı

 ERCAN ATA - ANKARA / DHA

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Erdal Zorba, yaklaşan Genel Kurul öncesi bugün akşam saatlerinde aldığı karar ile 21 Ekim'de yapılacak seçimler öncesinde aday olmayacağını açıkladı.

Erdal Zorba'nın yazılı açıklaması şöyle;

"2008 yılı sonunda teslim almış olduğum Federasyon Başkanlığı bayrağını, sekiz yıl gibi oldukça uzun bir dönem başarıyla taşımış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Spor camiasının sevgisini kazanarak iki dönem üst üste başkanlık görevini üstlenmiş ve başarıyla yürütmüş olmak, yaşamımda çok özel bir yer tutmuştur.

Güzel ülkemde spor bilimleri alanında birçok önemli ve özel girişime imza koyan bir isim olarak, ulusal bir federasyonda da son derece önemli projeleri uygulama fırsatı bulmak mesleki anlam da benim için önemli bir onurdur. Zira böylelikle uzun yıllar üzerinde yazıp çizdiğim, öğrencilerime aktardığım pek çok teorik bilgiyi uygulama alanına aktarmış oldum.

Teslim aldığım noktada, hiçbir anlamlı etkinliği olmayan bir federasyon bünyesinde, Wellness başta olmak üzere, Hemsball, Yoga, İşçi Sporları gibi etkinlikleri kurumsallaştırmakla kalmayıp, engelliler, okul öncesi öğretim, huzurevleri, üniversiteler, mahkûmlar, hamileler, büro çalışanları, vb. çok sayıda dezavantajlı ve özel gruplara yönelik fiziksel aktiviteler modelleyip uygulamaya aktarma fırsatı bulduk.

Yaptığımız çok çarpıcı projeler ve çalışmalar neticesinde spor teşkilatının gözbebeğine dönüşen federasyonumuz çatısı altında, diğer ulusal spor federasyonlarına ve kamu kurumlarına yönelik hizmetler de ürettik. Ulusal ölçekli tanıtım ve reklamlar, bilimsel ve güncel süreli yayımcılık hizmetleri, eğitim seminer ve kursları, yaygın katılımlı bilimsel ve sportif etkinlikler yoluyla tüm ülke genelinde spora ve spor bilimlerine yönelik önemli bir duyarlılık geliştirdik.

Kısacası, bir cüceden dev çıkardık. Bunu sizlerle, gönül dostlarımızla, kendileriyle barışık, hayata pozitif bakan kardeşlerimizle yaptık. Her zaman kar tanelerinin çığ oluşturduğundan söz ettik. Bir kalp kazanmanın iç huzurumuz için en önemli adım olduğunu anlattık. Bir tebessümün sadaka olduğunun altını çizdik. Herkes için sporun yaşama olumlu bakma, kendiyle barışık olma, topluma yararlı olma gibi nitelikleri önceleyen bir anlayış olduğunu toplumumuza anlatma fırsatı bulduk.

Ülkemizi uluslararası spor alanında en etkin ve başarılı bir biçimde temsil ettik. Dünyanın en önemli spor örgütlerinden olan TAFISA'nın genel kurulunu ülkemize getirdik. Bir dizi etkinliğin ardından bu önemli örgütün Yönetim Kurulu üyeliğine seçilip girerek onurlandırıldık. Bulunduğumuz coğrafyada doğal olarak kabul gören lider bir ülkeye dönüştük. Balkan HİS Federasyonunu aktif hale getirdik ve başkanlığını üstlendik.

2016 yılında yapılan Olimpiyatlarda Federasyonumuzun desteği ile Olimpiyatlara hazırladığımız Kırgızistan Güreş Milli takımından Kırgızistan ve bizim için gurur olan Olimpiyat 3. sü çıkardık ve Kırgızistan Spor Bakanlığı tarafından şahsıma üstün devlet ödülü verildi.

Bunun yanında hatalarımız ve kusurlarımız da olmuştur elbette. Kendimizden kaynaklanmayan, bizzat kontrol edemediğimiz birçok sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Bu süreçte kırdığımız her bir tek kalpten helallik talep etmeyi kendimize borç biliyoruz.

8 yılın ardından, bir kez daha görev talebinde bulunmayı düşündük. Sizlere müracaat ettik ve sizlerden yine büyük bir ilgi gördük. Ancak gerek ülkemizin içerisine girdiği zorlu koşullar ve gerekse merkezi spor teşkilatımızın öncelikleri, federasyonlarda kan değişimine gerek duymuşlardır. Bu çerçevede, son dört yıllık dönemde beraber çalışmış olduğumuz ,Yönetim Kurulu Üyemiz olan genç arkadaşımız yeni dönemde göreve talep olmuştur.

Bu nedenle aşağıda belirtmiş olduğum kararı almış bulunmaktayım. Zira zirvede ve başarılı iken görevden çekilmek makamlardan daha önemli bir onur olduğu düşüncesindeyim. Bu bir ayrılık değil, aksine kendi ekibimizden genç bir kardeşimizin önünü açmaktır.

Yarım kalmış, tamamlanmamış önemli projelerimizin, ülkemizi modern spor dünyası ile bütünleştirecek hamlelerimizin yeni dönemde de devam edeceğine inanmaktayım.

Bu nedenle her zaman yanımızda yer alan dostlarıma şükranlarımızı arz ediyorum. Her iki dönemde yönetimde ve diğer kurullarda fedakârca çalışan arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

Yaklaşan genel kurulda başkanlık görevine talip olan değerli kardeşime başarılar dilerim."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!