Hırslı yapıdayım çok kolay yılmam

Güncelleme Tarihi:

Hırslı yapıdayım çok kolay yılmam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2020 09:44

Kırmızı-siyahlı ekibin kendi bünyesinden yetişen gençlere her zaman sahip çıktığını vurgulayan genç futbolcu, “Formayı alıp bir daha bırakmama gibi bir düşüncem var. Bunun için de kendimi sürekli geliştiriyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beştepe’ye küçük yaşlarda gelip, amatör lisansını kırmızı-siyahlı ekipte çıkaran isimlerden biri olan ve 2018 yılında profesyonelliğe geçen Rahmetullah Berişbek, taraftarın belki de sahada en çok görmek istediği isimlerden biri. O da bunun bilincinde ve beklentilere bir an önce karşılık vermeyi amaçlıyor. 21 yaşındaki kanat oyuncusu, formayı kapmak için çok çalışması ve kendini geliştirmesi gerektiğinin farkında ve sabırla o günlerin gelmesini bekliyor.
Kırmızı-siyahlı ekibin, kendi bünyesinden yetişen gençlere her zaman sahip çıktığını vurgulayan genç futbolcu, şöyle konuştu:
“Geçmişte bu böyleydi şimdi de devam ediyor. Son dönemde; Soner Aydoğdu, İrfan Can Kahveci, Ahmet Çalık, Yıldırım Mert Çetin gibi isimler buradan yetişip, diğer takımlara gitti. Mevcut takımda, Ahmet Oğuz, Halil İbrahim Pehlivan, Berat Ayberk Özdemir, İlker Karakaş, Soner Dikmen, Arda Kızıldağ ve ben varım. Bu kulübün kültürünü en iyi şekilde temsil etmeye ve alt yapıda futbol eğitimi alan çocuklara örnek olmaya çalışıyoruz.”
“Hırslı bir yapıya sahibim ve mücadeleden asla kaçınmam. Antrenman performansımın zaman zaman iyi olmadığı iddia ediliyor. Evet geçen sene antrenman performansım gerçekten düşüktü. Motivasyonum düşmüş, moralim bozulmuştu. Kadroda sözleşmesi bitecek, yaşı ilerlemiş oyuncular varken oyundan ben çıkarılıyordum. Bu da beni olumsuz etkiliyordu. Elazığspor, maçında 45’te oyundan çıktım. Talihsizlik oldu. Moralim bozuldu. Kadro dışı kaldım. Bana seni oynatacağız dediler, ama olmadı. Bana çok şans verilmediği kanaatindeyim. Şu an antrenmanlarda iyi çalışıyorum. Süper Lig’de iyi işler yaptığımı düşünüyorum. Oyuncu gol attıktan, özgüveni yerinde geldikten sonra oynamayı bekler. Art arda 11’de oynadığım maç olmadı. Takım olarak, puan cetvelinde durumumuz biraz kritik olduğu için hoca daha tecrübeli oyunculara yönelmiş olabilir.”
“Taraftarlarımız bizlerden desteğini esirgesin. Benim onlarla ilişkim çok iyi. Alt yapı oyuncularını gerçekten çok seviyorlar ve bizi sürekli motive ediyorlar. Alt yapının büyük değişim kazandığını düşünüyorum. Alt yapıda eskiden hedef vardı. Bizimkiler şimdi çok güzel oynuyor. Gerçekten takım olarak iyi şeyler yapmaya çalışıyorlar.”
“Kolay pes edecek bir insan değilim. İnşallah bir A Milli Takım formasını giyeceğim diyorum, net. Bunun için önce Gençlerbirliği’nde 11’de oynayıp formayı kapmam gerekiyor. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Takımda örnek aldığım kişi Bogdan Stancu. Gerçekten büyük bir profesyonel. Stancu inanılmaz bir oyuncu. Adamda ego sıfır. Sessiz, sakin ve yüzde yüz işine odaklı. Bizlere de örmek olmak yardım etmek için çabalıyor.”
“Teknik Direktörlüğe Hamza Hamzaoğlu’nun gelmesiyle birlikte takım olarak kazanmaya başladık. O dönem işler pekiyi gitmiyordu ve kan değişikliği gerekiyordu. Hamza hoca ve ekibinin gelişiyle iyi bir aile olduk. İyi antrenmanlar yapmaya başladık. Şans bize döndü maç kazanmaya başladık. Düşmeyeceğimize inanıyorum. Hamza hoca, fazla şans vermedi ama bundan sonraki süreçte bunun değişeceğini bizleri oynatacağını düşünüyorum, buna fazlasıyla inanıyorum.”

Haberin Devamı

LİG VE KUPADA BİRER GOL ATTI

Haberin Devamı

U-19 ve U-21 Milli Takımlarında 12 kez forma giyen Rahmetullah, milli takım forması altında, Portekiz ili oynanan U-19 milli maçında bir kez gol sevinci yaşadı. Gençlerbirliği takımıyla; U-14 Akademi Ligi, U-15, U-16, U-17 ve U-19 Bölgesel Gelişim Liglerinde forma giyen Rahmetullah, U-21 Ligi’nde de görev yaptı. Alt yaş kategori guruplarında çıktığı tüm maçlarda 45 gol atma başarısı gösterdi. Bu sezon Süper Ligde, 3-3 biten Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının uzatma anlarında attığı golle takımına bir puan kazandıran Rahmetullah, Ziraat Türkiye Kupası Üçüncü turunda, Gençlerbirliği’nin 2-0 yendiği karşılaşmada da bir kez gol sevinci yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!