Hırsızlar büfe esnafını bezdirdi

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlar büfe esnafını bezdirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 01:00

Eryaman’daki büfelerde yaşanan hırsızlık olayları esnafı isyan ettirdi. 1.5 yılda ikinci kez hırsızların kurbanı olan büfeci Ahmet Müftüoğlu, “Benim büfem soyulan 15’nci büfe oldu. Böyle giderse büfede yatmaya başlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Etimesgut’a bağlı Eryaman’da son dönemde artan büfe hırsızlıkları esnafı canından bezdirdi. Hırsızların son kurbanı 14 yıllık büfeci Ahmet Müftüoğlu oldu. Cuma günü gece saatlerinde gerçekleşen hırsızlık olayı büfeye ait kameralara da yansıdı. Büfesinin 1.5 yıl içinde iki kez soyulduğunu belirten Müftüoğlu, “Böyle giderse büfede yatmaya başlayacağız” dedi. Kendi büfesinin soyulan 15. büfe olduğunu belirten Müftüoğlu şöyle konuştu: “1.5 yıl içinde ikinci hırsızlık oldu. İlkinde 30 bin liranın üstündeydi. Bunda da 20 bin liranın üstünde zararımız var. Sigaraların hepsini almış. Yazar kasanın içini de boşaltmış. Kameralarımız da kaydetmiş. Cuma gece saat 4.36’da Opel Vectra bir araçla gelip park ediyorlar. 

Hırsızlar büfe esnafını bezdirdi

Haberin Devamı

SOYULAN 15’NCİ BÜFE OLDU

4 kişi iniyor. Birisi etrafı gözlüyor, üç kişi demirle 3 dakika içinde kepengi kırıyor. Yukarıda güvenlik görevlisi arkadaş var. O, alarmın sesini duyunca el feneriyle gelip bakıyor. Kimsenin olmadığını görmüş. Beni aradı hemen ondan sonra biz gelene kadar hepsi gitmiş. Bildiğim kadarıyla Eryaman’da benim büfem soyulan 15’nci büfe oldu. Toptancılarımız gelip diğer büfelerin de aynı şekilde soyulduğunu söylüyor. Emniyetin bunları bir an önce bulmasını istiyoruz. Hırsızları saldılar, bu olaylar daha da arttı. Böyle giderse büfede yatmaya başlayacağız. Sabah 5’e çeyrek kala kalkıyorum 5.30’da dükkanımı açıyorum gece 11’e kadar ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum. Bize yazık değil mi. Biz çalışıyoruz onlar canımızı yakıyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Artık canımıza yetti.”

BİRİ GÖZETLERKEN ÜÇÜ SOYUYOR

Eryaman’daki hırsızlık olayını büfeye ait kameralar da an be an kaydetti. Görüntülerde maske taktıkları görülen 4 kişiden biri etrafı gözlerken, üçü de uzun süre kepenkleri kırmaya çalışıyor. Hırsızlar çaldıkları malzemeleri alarak araçla kayıplara karışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!