‘Hırsız’ temizliği

Güncelleme Tarihi:

‘Hırsız’ temizliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 17:19

Başkent'te hergün yaşanan 80 ila 100 hırsızlık olayı, polisin çalışmaları sonrası 22’ye indi.

Haberin Devamı

Daha önce günde 40 evde hırsızlık yapılan Ankara’da bu sayı 7’e, 15 otodan hırsızlık ise 5’e kadar inerken bu rakamların metropol iller arasındaki en büyük başarı olduğu belirtildi. Ankara Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent genelinde yaşanan ev ve iş yerlerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, yankesicilik olayların önlenmesi için geniş çaplı çalışma yürütüyor. Hırsızlık, Oto Hırsızlık, Yankesicilik-Dolandırıcılık ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, teknik-fiziki takibin yanı sıra sokak çalışmalarıyla da hırsızlık olaylarına anında müdahale ederek kentti hırsızlardan temizliyor.

100’DEN 22’YE KADAR DÜŞTÜ

Asayiş ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmalar hırsızlık olayların rakamlarına da yansıdı. 2017 yılında günde ortalama 80 ila 100 arasında değişen hırsızlık sayısında büyük düşüş yaşandı. Bu rakam 2018 yılının ilk 2 ayında günde 22’ye kadar düştü. Daha önce günde 40 evde hırsızlık olayı meydana gelirken 7’ye indi. Daha önce günde ortalama 15 olan otodan hırsızlık 5’e, 8 olan oto hırsızlığı ise 2’ye kadar indi. İşyeri hırsızlığı 2’ye, açıktan hırsızlık 3’e ve yankesicilik olayı da 3’e kadar azaldı.

Haberin Devamı

‘Hırsız’ temizliği

KAVGA ÇIKARIP PARA ALIYORDU

Ankara Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmada Dikmen’de 3 ayrı markette, “Eksik para üstü verildiği” iddiasını ortaya atıp, çıkan kargaşadan yararlanarak kasalardan para alan Okan C. yakalandı. C.’nin 12 dolandırıcılık, 3 yankesicilik olmak üzere 15 sabıka kaydı bulunduğu öğrenildi. Okan C., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu arada Güven Timleri Necatibey Caddesi’nde bulunan telefon borsasından tablet çalan bir şüpheliyi yakaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!