Hipodroma fuar alanı projesi

Güncelleme Tarihi:

Hipodroma fuar alanı projesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 00:00

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) İkinci Başkanı ve Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın, "Eski Hipodrom Alanında yapılması düşünülen müzeyle birlikte Türkiye’de bir ilkin daha gerçekleşebileceğini Sayın okurumuzun talebi üzerine burada açıklamak istiyorum. Türkiye’de ulusal bir EXPO anlamında ATİD Başkent/Anadolu Daimi Fuarı düşüncesi bir süredir üzerinde çalıştığımız bir konuydu" açıklamasını yaptı.

n Soru: Ankara Hürriyet’te yayınlanan Turistin Not Defteri Köşenizi ben ve pek çok tanıdığım büyük bir ilgi ve beğeni ile okuyoruz. Özellikle Anadolu’nun ve Ankara’nın turizm açısından değerlendirilebilecek yönlerini konu alan yazılarınızdan ve CER Atölyeleri Ankara Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı ile ilgili yazınız kapsamında Ankara için önerebileceğiniz özel bir proje olsa, konusu ne olurdu diye sormak istedik.

Aleyna MALLI

n Yanıt: Sizin vesileniz ile Ankara Hürriyet’te bir yılı aşkın süredir yayınlanan Turistin Not Defteri köşemizin giderek artan okuyucu grubuna hitap etmesini sağlayan Ankara Hürriyet Bürosuna ve tüm okurlarımıza bir kez daha teşekkür etme imkánı bulmuş oldum.

Ankara tüm başkentler gibi gerek diplomatik ilişkiler açısından gerekse iş dünyasının ve politikanın merkezi olması açısından özel bir yere ve konuma sahiptir. Bu nedenle yabancıların konaklama ve ziyaretlerinden kaynaklanan ayrı ve özel potansiyeli, kendine özgü bir turizm yapısı vardır.

Bunun turizm amaçlı bazı projelerle desteklenerek tamamlanması kapsamında Sayın Bakanımız tarafından üzerinde önemle durulan ve CER Atölyesi açılış töreninde de kararlılıkla bir kez daha müjdelediği Anadolu Uygarlıklarının tümünün izleneceği dünya çapında bir müze açılması fikri Ankara’ya gerçekten katkı sağlayacak bir projedir.

Eski Hipodrom Alanında yapılması düşünülen müzeyle birlikte Türkiye’de bir ilkin daha gerçekleşebileceğini Sayın okurumuzun talebi üzerine burada açıklamak istiyorum. Türkiye’de ulusal bir EXPO anlamında ATİD Başkent/Anadolu Daimi Fuarı düşüncesi bir süredir üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Atatürk Kültür Merkezi’nin -burası bir başlangıç merkezi olacak- yılın tümünde illerin, bölgelerin, işletmelerin ve projelerin tanıtımlarının yapıldığı bir merkez olarak kullanılarak en az 240 gün süreyle bir fuar alanı olarak değerlendirilmesi Ankara turizmi ve ekonomisi yanında Türkiye ekonomisine de doğrudan katkıda bulunacaktır.

Fuar kapsamında proje sahiplerine özel günler, illere, yörelere ve Bölge kalkınma Ajanslarına da tanıtımları için uzun süreli (aylık, yıllık) tahsisler yapılabilecektir. Bu sunumlara bağlı olarak Ankara’daki toplantı, kongre, konferans imkánları da aynı ölçüde talep bulacak, konaklama ve buna bağlı olarak yeni iş alanları gelişecektir.

Başkent’in uluslararası çapta proje ve yatırımların tanıtıldığı bir merkez haline gelmesi ile yabancıların ilgisinin artacağı da kesindir. Dünya çapında üstün hizmet ödülleri almış olan TAV Anadolu Havaalanı bu anlamda en büyük kazancımızdır. Yeni yapılmakta olan oteller, kongre salonları ve başkentin özelliği nedeniyle cumhuriyetin kuruluşundan beri yabancı diplomat ve iş çevrelerini ağırlamakta deneyim sahibi olmuş konaklama işletmelerimiz gelecekte EXPO ANKARA haline gelecek olan Başkent Daimi Fuarı’nın başarısı için temel altyapılardandır.

Bu projenin TÜROFED olarak üzerine durduğumuz Anadolu’nun tümünde konaklama ve konaklamaya destek sağlayacak yatırımların desteklenmesi açısından da bir örnek olacağını düşünüyorum. Çünkü Anadolu’nun ve Ankara’nın gelecekte yeni iletim ve ulaşım hatları nedeniyle Dünyadaki lojistik merkezlerden biri haline geleceği de düşünülürse, ATİD Başkent/Anadolu Daimi Fuarı’nın sağlayacağı yararların daha da artacağı kesindir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!