Hint mutfağı görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hint mutfağı görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 00:00

Swissotel Ankara ve Hindistan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Hint Yemek Festivali, açılış kokteyli ile başladı. Gecede, konuklar Hint mutfağının leziz yemeklerini tatma imkanı buldu.

Haberin Devamı

29 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan Geleneksel Hint Yemek Festivali, açılış kokteyli ile başladı. Swissotel ve Hindistan Büyükelçiliği tarafından düzenlenen festivalin açılışına çok sayıda davetli katıldı. Gecede konuşma yapan Otel Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, Hindistan’ın nüfus ve coğrafyasının yanında oldukça zengin bir kültüre sahip olduğunu söyledi. Akçakaya, Hindistan’ın Kalküta şehrinden gelen iki Hint aşçının festival boyunca Hint mutfağının leziz yemeklerini hazırlayacaklarını ifade etti. Hindistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ramesh Chandra da, festivale katkıda bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Gecede konuşma yapan Türkiye-Hindistan Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı AKP Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır ise iki ülke ilişkilerinden bahsetti.

Hint kültürü

Haberin Devamı

Gecede konuklara bol baharatlı Hint yemekleri ikram edildi. Nataraj Dans grubunun gösteri yaptığı açılışta, dileyen katılımcılara Hint kınası yakıldı. Davetliler, yemekleri tadarken Hint kültürünü de yakından tanıma fırsatı buldu. Festival kapsamında Hint yemekleri Cafe Swiss’te 29 Mayıs’a kadar açık büfede sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!