Hikmet Sofrası’nda iftarlı şenlik büyük ilgi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Hikmet Sofrası’nda iftarlı şenlik büyük ilgi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 00:00

Yenimahalle Belediyesi’nce kurulan ve "Hikmet Sofrası" ismi verilen Ramazan Çadırı Yenimahalleliler’in yoğun ilgisiyle karşılanıyor.

Demetevler’de 12. Cadde üzerinde kurulan dev iftar ve sahur çadırında iftar yemeklerinin yenilmesiyle başlayan Ramazan şenlikleri, gösteriler, animasyonlar, halkoyunları, türküler, ilahiler, Türk Tasavvuf Müziği’nin yanı sıra ve sohbetler eşliğinde şölen havası içinde geçiyor. Ramazan çadırında Yenimahalle Belediyesi Tiyatro Grubu, özellikle çocuklara eğlenceli saatler yaşatıyor. Türk Tiyatrosu’nun geleneksel animasyon karakterleri olan İbiş, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Arap Bacı’nın canlandırıldığı animasyon gösterilerinin yanı sıra, yine Türk Tiyatro’sunun geleneksel öğelerinden olan ortaoyununun ölümsüz karakterleri Hacivat ve Karagöz çocuklarla buluşuyor.

TEK RAMAZAN EĞLENCE ÇADIRI

Ramazan ayının güzelliklerini paylaşmak için, çadır ve etrafında böylesine güzel bir Ramazan sokağı oluşturduklarını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, "Geçmiş Ramazan’ları hepimiz övgüyle anarız. Geçmişi günümüze taşımak için, hiçbir şeyden kaçınmadan kültürümüzle bağdaşmış bir Ramazan Çadırı hazırladık. Sahnesi, yirmi dört saat süren Ramazan’a özgü etkinlikleri ve sahur yemeği ikramıyla yine bir ilke imza atıyoruz. Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmek isteyen vatandaşlarımıza sunduğumuz bu imkanla çocuklarımıza Ramazan’ın milli ve manevi yönünü de tanıtıyoruz. İftarını hoş bir ortamda açmak, sahurda hazır açık büfeden faydalanmak ya da etkinliklerimizle farklı bir Ramazan yaşamak isteyen herkesi Ramazan çadırımıza, Hikmet Soframız’a davet ediyorum" dedi.

60 bin iftarlık kumanya

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçe sınırları içindeki çeşitli noktalarda vatandaşlara iftarlık kumanya dağıtıyor. İsteyen vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi tarafından beş ayrı noktaya kurulacak olan iftarlık kumanyalardan yararlanabiliyor.

Yenimahalle Belediyesi’nin iftarlık kumanya dağıtımları, Ulus’taki Atatürk Spor Salonu karşısında bulunan Yenimahalle dolmuş durakları, İvedik Metro İstasyonu, Yenimahalle Metro İstasyonu, Hastane Metro İstasyonu ve Batıkent Metro İstasyonu’nda yapılacak. Özellikle bu güzergahlarda seyahat eden vatandaşlar, uygulama sayesinde iftarlarını huzur içinde açabilecekler.

Toplam 60 bin iftarlık kumanyanın dağıtılacağı noktalardaki kumanya menüsü sandviç ekmeği, kaşar peyniri, meyve suyu, hurma ve sudan oluşuyor.

TÜMSİAD üyeleri iftarda buluştu

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği Ankara Şubesi’nce düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda iş adamının yanısıra AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız katıldı.

Yıldız yemek sonrası yaptığı konuşmada işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması noktasında hükümet olarak iş adamlarının yanında olduklarını vurguladı ve politikaların belirlenmesinde sivil toplum örgütlerinin önemine işaret etti. Tümsiad Başkanı Halil Vahapoğlu ise dürüst, ahlaklı ticaret yapan iş adamlarını bir araya getirmek amacıyla yola çıktıklarını, 3 bin üyeyle en fazla üyesi olan siad olduklarını ve seçici olmakla birlikte bütün kobilere açık olduklarını, üyeliğe beklediklerini söyledi.

Konyalılar buluştu

KONYA Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ile Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Ankara’da görev yapan Konyalı bürokratlar ve siyasiler ile Konya’nın üst düzey yetkilileri bir araya geldi.

Hilton Otelinde gerçekleşen iftar yemeğine katılan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu burada yaptığı konuşmada, böylesi güzel buluşmaların birlik ve beraberlik ile dayanışmaya vesile olduğu söyledi.

Milletvekilleri adına konuşan AKP Konya milletvekili ve eski Tarım Bakanı Sami Güçlü de "bir şehrin çeşitli kademelerdeki yöneticileriyiz, şehrimize yönelik sorunların tespiti, yeni projelerin ortaya konulması için herkes üzerine düşeni hiçbir işarete gerek kalmadan yerine getirmeli, şehir bilinci konusundaki eksikliğimizi tespit etmiş durumdayız, bundan sonra iyi örnekleri sergileme zamanı" diye konuştu.

Konya Valisi Osman Aydın da Konya’nın tarihi geçmişi, ekonomisi, kültürel potansiyeli ile Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!