Hıdırlıktepe’de dönüşüm başladı

Güncelleme Tarihi:

Hıdırlıktepe’de dönüşüm başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2012 00:00

Büyükşehir Belediyesi, bölgeyi eski cazibesine kavuşturmak amacıyla hazırladığı Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkım işlemine başladı.

Haberin Devamı

Bir milyon metrekarelik geniş bir alanda uygulanan projeye, bölge vatandaşları da destek veriyor. Hak sahipleriyle sözleşme imzalanmasının ardından boşaltılan konutları yıkmaya başlayan Büyükşehir, “İnanç, İlim, Tarih ve Ferman müzeleri” ile bölgeyi turizm merkezi haline getirecek.

750 YAPIM SÖZLEŞMESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, proje kapsamında bulunan 6 bin gecekondu ve tesisin tespit ve değerlendirmelerini yaptıklarını belirterek, “Kısa bir sürede yaklaşık 750 gecekondu sahibi ile yapım sözleşmesi imzaladık. Vatandaşlarımızla sözleşme imzalamaya devam ediliyor” dedi.
Belediye ile sözleşme imzalayarak, gecekondularını boşaltan hak sahiplerine ait 200 gecekondunun sorunsuz bir şekilde yıkıldığını vurgulayan Gökçek, sözleşmeleri imzalanan diğer gecekondularda da yıkımın aralıksız devam edileceği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

ABONELİKLER KESİLDİ

Vatandaşlarla yapılan sözleşmeler kapsamında tapu dairelerinde 2 bin 300 adet hissenin belediyeye devrinin sağlandığını söyleyen Gökçek, şöyle devam etti:
“Bu da yaklaşık 60 bin metrekarelik bir alanın alım işleminin yapıldığı anlamına geliyor. Ayrıca tapu tahsis belgeli 200 vatandaşımız ile de proje kapsamında konut karşılığı ve satış sözleşmesi işlemini gerçekleştirdik. Yapılan sözleşmeler neticesinde tapu devrini Büyükşehir Belediyesi’ne yapan tesislerin elektrik, su gibi abonelikleri kesildi. Evlerini veya tesislerini aldığımız vatandaşlarımızın, mülkleri karşılığı verilen bedeller geciktirilmeden banka hesaplarına yatırıldı.”

NERELERİ KAPSIYOR

Altındağ İlçesinde Ulus, Ankara Kalesi, Aydınlıkevler ve Örnek mahallelerine komşu bir milyon metrekarelik alanda uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Atıfbey, Fatih, Çandarlı, Öncüler, Yavuz Selim ve Hacıbayram mahallelerini içine alan bölgeyi kapsıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!