Herkesin talebi masa başı iş

Güncelleme Tarihi:

Herkesin talebi masa başı iş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 15:10

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Meclis Başkanı Nuri Gürgür, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

ATO heyetinin eğitim alanındaki çalışmaları hakkında bilgi alarak görüş ve önerilerini dinleyen Bakan Yılmaz, Türkiye’de ara eleman ihtiyacının bulunduğunu ancak iş arayan herkesin talebinin ‘masa başı’ iş olduğunu kaydetti. Mesleki eğitiminin önemine de değinen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

GÜÇLENDİRMEMİZ LAZIM

“Ara eleman kalmadığı konusuna biz de katılıyoruz. Bunun üzerine biz de şu anda Milli Eğitim alt komisyonunda çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamına alıyoruz. İlk dört yılı zaten alıyor. Dört yıldan sonra çırak olacak, zorunlu eğitimden sayılacak, ücretini ödeyeceğiz, sigortasını yapacağız. Beşeri sermayemizi mutlaka güçlendirmemiz lazım.”

BEZCİ’DEN OFFSET TALEBİ

Bezci, kamu alımlarında OFFSET uygulamasının yerli sanayi için öneminden bahsederek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışı alımlarında OFFSET uygulamasını yerleştirirseniz, yerli sanayimizin gelişimi için çok yararlı olur. Meslek okulları ara eleman yetiştirmeli. Ancak bu okullardan çıkan çocuklar meslek öğrenemiyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!