Herkesin dikili ağacı oldu

Güncelleme Tarihi:

Herkesin dikili ağacı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 14:31

Herkesin dikili ağacı oldu

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI / ANKARA, (DHA)- ANKARA Valiliği tarafından 2011 yılında kurulan 'Ankara Çocuk Dostu Projesi' kapsamında Gökçeyurt Köyü'nde 2000 fidan toprakla buluşturuldu.  Ankara Valiliği, Mamak Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordine ettiği fidan dikimine katılan herkesin bir dikili ağacı oldu. 
Fidan dikim etkinliği için yapılan törene Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, Şube Müdürleri, Çocuk Dostu Şehir Ankara Uygulamaları İl ve İlçe koordinatörleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.
EN BÜYÜK GÖREV ÇOCUKLARIMIZA DÜŞÜYOR 
Öğrencilerin doğa ile buluştukları, doğa ve çevre sevgisini yaparak ve yaşayarak öğrenme olanağı bulduğu etkinlikte açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, ormanları korumak adına en büyük vazifenin çocuklara düştüğünü belirtti. Çocukların ormanı ve yeşili korumanın önemini ailelerine, büyüklerine aktarmaları gerektiğini ifade eden Yalçınkaya ö Dikilen bu fidanlar, yıllar sonra bir orman oluşturacak. Ormanlar bugün bize lazım olduğu gibi yarın gelecek nesillere daha da gerekli olacak. Bu konuda da en büyük vazife yine çocuklara düşüyor. Çocuklarımız, ailelerine ve büyüklerine orman ve yeşilin önemini iyi anlayıp anlatmalıdır" dedi.
Mamak Kaymakamı Ali Mantı ise bugün Çocuk Dostu Şehir Ankara Uygulamaları Ormanı'nın temelinin attıklarını belirterek, "Bu ormanı yeşertip büyütecek olan çocuklarımızdır. Biz ne kadar örnek olursak onlarında o kadar örnek alacağına inanıyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!