‘Her maçımız final’

Güncelleme Tarihi:

‘Her maçımız final’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 13:52

Hedeflerinin üst lige çıkmak olduğunu belirten Teknik Direktör Hayati Soydaş, “2-0 geriden gelip kazanma arzusunu ortaya koymak önemliydi. Önümüze daha sağlıklı ve mutlu bakacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta zirvenin sahibi Manisaspor’u 12 puan geriden takip eden Ankaragücü, Bucaspor ile kendi sahasında 2-2 berabere kalıp önemli bir puan kaybı yaşarken, sıralamada 4. basamağa geriledi. Takımıyla ilk maçına çıkan Ankaragücü Teknik Direktörü Hayati Soydaş, önemli bir maça çıktıklarını belirtip, “Maçı geri döndürmek zordu. Karşılaşmaya, istekli başladık. Penaltı kaçırdık. Daha sonra yediğimiz goller bize yakışmadı. Kaleciden başlayan atakta iki pasla golü yedik. Basit hatalarla geriye düştük. Bizim üzüldüğümüz nokta bu. Rakip bizi eze eze ya da bol pozisyona girerek öne geçmedi. Futbol hatalar oyunu ancak bazı şeyleri daha ciddi yapmak zorundayız” diye konuştu.

TAKIM OYUNUNDAKİ SİNYALLERİMİZ OLUMLU

İkinci yarıya çıkarken oyunculara bunları anlattıklarını dile getiren Soydaş, şunları söyledi:
“Takım halinde oynama konusunda iyi sinyaller verdik. Bugün hamle olarak kullandığımız oyuncular, bizi mutlu etti. 2 golü yememize rağmen bu maçı 4-2 kazanabilirdik. Oyuncularımızın kazanma arzusu beni mutlu etti. Golü yedikten sonra oyun disiplininden koptuğumuz anlar oldu ancak çabuk toparladık. Bu maçta mağlup olsaydık özgüvenimizi kaybetme adına ciddi sıkıntılar yaşayabilirdik. 2-0’dan maçı geri döndürme gibi durumlar, uzun süredir olmamıştı. Bu konu, çok önemli. Herkesi tebrik ediyorum.”

Haberin Devamı

YENİLSEK PSİKOLOJİK ÇÖKÜNTÜ YAŞARDIK

Futbolcuların zor dönemlerin üstesinden gelecek kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Soydaş, şöyle konuştu:
“Son 20 dakikada oyuncularımız gereğini yaptı. Takımımızdaki o kaliteyi ve kapasiteyi gördüğümüz için buradayız. Futbolcularımız zor günleri atlatacak güce sahip. Bu maçı tamamen çevirip galip de gelebilirdik. Bu kadar gol pozisyonuna girip sahadan mağlup ayrılsaydık gerçekten çok üzülür ve psikolojik çöküntüye girebilirdik. Son dakikalardaki üstün gayretlerinden dolayı oyuncularımı tebrik ettim. Buünden sonra her maçımız final olacak. Önümüzdeki karşılaşmalarda daha ciddi olmalıyız. Son 2 gündür takımın başındayız. Arkadaşlarla konuştuk ama bazı konuları anlatmak için yeterli zamanımız yoktu. Şu var ki, oyuncularımız dediklerimizi yerine getirdi. Ufak tefek hatalar olmuş olabilir ama futbolun içinde böyle şeyler olur. Önümüze daha sağlıklı ve mutlu bakacağımızı düşünüyorum.”

YARIŞTAKİ ADAYLAR ÇOĞALDI

Haberin Devamı

Ligde 23. hafta geçilirken, Manisaspor 48 puanla lider ve 41 puanla ikinci sıradaki Kocaeli Birlik ile arasında 7 puanlık fark var. Keçiörengücü 38 puanla üçüncü, Ankaragücü 36 puanla 4. sırada. Şampiyon takımın direk bir üst lige çıkacağı yarışta, diğer takımlar 2.,3, 4 ve 5. sırada yer almaya çalışıyor. Tuzlazpor 35, Aydınspor 33, bir maçı eksik Sivas Belediye 30 puanla play-off’a kalma mücadelesi veriyor. Ankaragücü, bu hafta deplasmanda Gümüşhanespor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!