Her fırsatta Kapadokya

Güncelleme Tarihi:

Her fırsatta Kapadokya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 01:07

Peri bacaları, yeraltı şehirleri, balon turlarıyla ünlü Kapadokya, yakınlığı nedeniyle Ankaralıların her fırsatta tatile gittikleri turizm bölgelerinden biri oluyor. Balon turları ve kaya otelleri ile ön plana çıkan Kapadokya, yılda 3 milyon turist ağırlıyor.

Haberin Devamı

Ankara’ya karayoluyla iki buçuk saat uzaklıkta olan Kapadokya, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist ağırlıyor. Kapadokya’da görülecek çok yer, kalınacak çok otel, yapılacak çok fazla aktivite var. Bölgede, Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Açıksaray ve Mustafapaşa Ören Yeri, Uçhisar Kalesi, Çavuşin Köyü, Ürgüp, onlarca vadi ve bu vadilerin içindeki kiliseler keşfedilmeyi bekliyor. Kapadokya bölgesinde yüzyıllar öncesinde yaşayan toplumların, düşmanlarından saklanmak için inşa ettiği yeraltı şehirleri büyük ilgi topluyor. Özkonak, Tatların, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri en popüler olanları...

BALONLA GÖKYÜZÜNE YOLCULUK

Tarihi ve doğal güzelliklerle bezeli Kapadokya, sosyal aktivite açısından da zengin bir bölge. Kendinizi at üzerinde dört nala derin vadilerde keşfe çıkarken yada rüya mı gerçek mi olduğunu çok da ayırt edemediğiniz balon turlarıyla göz alıcı bir yolculuğa çıkarken bulabilirsiniz. Dünyada balon turu yapabilmek için en elverişli bölgelerden biri olan Kapadokya’da sabahın erken saatlerinde onlarca balon gökyüzüne havalanıyor. Güneşle birlikte yükselen balonlardan Kapadokya manzarasını görebilmek mümkün oluyor. Yukarıdan bakınca devasa bir yaratığın iskeleti gibi görünen vadiler, sizinle birlikte gökyüzünde süzülen çok sayıda balonun rengarenk görüntüsü, hayal ve gerçeğin karışmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

JET BOAT TURLARI

Jeep safari, atlı gezinti, bisiklet ve atv turları gibi aktivitelerin yanısıra Kızılırmak üzerinde yapılan gondol ve jet boat turları, Kapadokya gezilerini daha eğlenceli hale getiriyor. Gondollarla 10, 20 ve 30 dakikalık turlar yapılıyor. Gondol yolcuları, Avanos’un taş evleriyle Kaz Adası görülüyor. Jet Boat turları ise 11 kilometrelik bir parkurda maceraseverleri bekliyor.

BABADAN OĞULA GEÇEN MESLEK

Kapadokya, konaklama açısından da farklı seçenekler sunuyor. Özellikle kayaların oyulmasıyla ortaya çıkan boşluklara yapılan oteller, bölgede oldukça popüler. Üçhisar Kaya Otel, Güvercin Vadisi manzarasıyla ön plana çıkıyor. Ayrıca Ramada ve Hilton gibi zincirlerin de bölgede otelleri yer bulunuyor. Avanos’ta çömlekçilik ve seramik sanatı bir aile geleneği. Babadan oğula aile içinde sanatın aktarılması şeklinde yürütülen bu uğraşta, her yeni kuşak devraldığı kültürel mirası kendi çağının modernizmi ile harmanlıyor ve yeni ürünler yaratıyor. Bölgenin önde gelen seramik üreticilerinden biri de Venessa Seramik ailesi. Aile içinde yaklaşık 200 yıldır çömlek ve seramik üretimi yapılıyor. Özel koleksiyonlar için üretilen nadide eserlerden, Hitit kapları ve süslemelerinden esinlenerek geliştirilen eserlere, karanfilli ve laleli geleneksel motiflere sahip Selçuklu ve Osmanlı eserlerine kadar dekoratif ya da kullanıma yönelik birçok ürün, sunuluyor.

Haberin Devamı

KAYADAN OYULAN RESTORAN

Bölgede, kaya içinin oyularak yapılmasıyla oluşan çok sayıda restoran bulunuyor. Bu restoranlar, büyük bir kaya kütlesinin onlarca taş işçisi ve ustasının çalışmasıyla yapılıyor. Restoranlardaki masalar ve sandalyeler de, bu kayanın oyulmasıyla oluşuyor. Bunlara en iyi örneklerden biri Altınocak Restoran. Yaklaşık 40 usta ve çok sayıda işçinin bir yıllık çalışmasının ardından son halini alan restoranda geleneksel yemekler yenilebiliyor. Ayrıca Kızılırmak kenarında bulunan Sur Balık bölgenin önemli restoranları arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!