Her çocuk bir müzisyen adayı

Güncelleme Tarihi:

Her çocuk bir müzisyen adayı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2022 13:26

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ‘Her Çocuğa Sanat’ projesinde ilk ders zilini çaldı. Dezavantajlı bölgelerle yaşayan çocuklar, müzikle tanışacak.

Haberin Devamı

ABB’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tanıttığı ‘Her Çocuğa Sanat’ projesinde ilk ders heyecanı yaşandı. Ankara’nın sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocukların müzikle tanıştığı proje kapsamında Altındağ Gençlik Merkezi’nde uzman eğitmen ile akademisyenler tarafından 25’i keman, 25’i çello ve 50’si koro olmak üzere toplam 100 çocuğa sanat eğitimi verilmeye başlandı.

Her çocuk bir müzisyen adayı

100. YILDA KONSER FİKRİ

Müziğe ilgisi olan 100 çocuk, 1 yıl boyunca haftada 3 gün ders alacak. Eğitimlerin sonunda çocuklar, sahneye çıkarak mini bir konser de verecek. Çocuk ve Sanatseverler Topluluğu kurucusu Ümit Ağan, “Çocuklarımıza keman, çello ve koro eğitimi vereceğiz” dedi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şefi Şeyma İlhan ise “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde burada eğitim alan çocuklarımızla birlikte bir konser etkinliği yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!