Hepatit Başkent’te masaya yatırılacak

Güncelleme Tarihi:

Hepatit Başkent’te masaya yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2018 14:11

Viral Hepatitle Savaşım Derneği ile Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği’nin Sağlık Bakanlığı organizasyonuyla gerçekleştireceği ‘Viral Hepatitler: önleme, kontrol, eliminasyon’ programı yarın Sheraton Ankara Otel’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Viral hepatit hastalığının tartışılacağı etkinlikte, ‘Türkiye Viral Hepatit Önleme ve Kontrol Programı’ sunulacak. Virüslerin eliminasyon tecrübelerine ait dünyadan örneklerin aktarılacağı etkinlikte, Türkiye’de atılması gereken adımlar tartışılacak. Programın panel kısmında ABD’den Dr. Homie Razavi, Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Hande Harmancı ve Portekizli AB Parlamenteri Dr. Ricardo Baptiste Leite ile Dr. Frencesso Negro, Dr. Jeffry Lazarus konuşmacı olarak katılacak.

2 MİLYONDAN FAZLA HASTA VAR

Programda, ‘Türkiye viral hepatiti önleme ve kontrol programı’, ‘Viral hepatitle mücadelede sivil toplumun rolü’, ‘Başarılı viral hepatit önleme ve kontrol programı stratejileri’ başlıklı panellerde uzmanlar isimler görüşlerini aktaracak. Etkinlikte, Viral Hepatitle Savaşım Derneği Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak ve Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ramazan İdilman da birer konuşma yapacak. Türkiye’de 18 yaş üstünde 2 milyondan fazla hepatit B enfeksiyonu taşıyan insan bulunuyor. Türkiye’de hepatit B hastalarının ancak yüzde 12’sinin hastalıklarından haberdar olduğu belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!