‘Hemen yıkıma geçeceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hemen yıkıma geçeceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 15:41

Büyükşehir Belediyesi, İskitler MİA projesinin 2’nci etabındaki uygulama yetkisini, Altındağ Belediyesi’ne devretti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Proje mülk sahipleriyle birlikte gerçekleştirilecek. Herhangi bir kooperatif ve benzeri oluşumlar aracılığıyla yapılmayacak. Karar, bize ulaşır ulaşmaz orada hemen yıkıma geçeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kazmayı 2003’te vurduğu ancak bugüne kadar ilerleme kaydedilemeyen İskitler’deki Merkezi İş Alanları(MİA) projesinin 2’nci etabıyla ilgili uygulama yetkileri, Büyükşehir’den Altındağ Belediyesi’ne geçti. Karar, bu ayki Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alındı.
Çubuk Çayı ile Turgut Özal Bulvarı arasında 53 hektarlık Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ndaki (KDGPA) tüm uygulamaları artık Altındağ Belediyesi yürütecek.
MİA 2 içinde kalan Ankara İtfaiyesi ve Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kampüsü ise projeden hariç tutuldu. Kararın kendilerine ulaşmasının ardından hemen yıkımlara başlayacaklarını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki uygulayacakları yöntemi Hürriyet Ankara’ya anlattı:

Haberin Devamı

BİNALAR ATIL DURUMDA

“İskitler bölgesinde şu anda mevcut devam eden MİA’nın olduğu yer ve MİA 2 2006 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisindeydi. Altındağ Belediyesi’nin müdahale alanı yoktu. Proje çok gecikti, gecikme nedenleri de belli. MİA 2 bölgesindeki binalar atıl durumda. Çok hızlı bir şekilde yıkılması gereken, tehlike arz eden binalar başta olmak üzere yıkım yapılacak. Araziyi tamamen temizleyip mülk sahipleri kimse onlara devredeceğiz.

HAK SAHİBİ KENDİ YAPACAK

Burada proje tamamen mülk sahipleriyle birlikte gerçekleştirilecek. Herhangi bir kooperatif ve benzeri oluşumlar aracılığıyla yapılmayacak. Arsa kime aitse hemen onlara devredilerek inşaat sürecine başlanacak. Oranın gerçek sahipleri kimse onlara yaptıracağız. Uygulayacağımız yöntem bu olacak. Karar, bize ulaşır ulaşmaz orada hemen yıkıma geçeceğiz. MİA 1’deki yöntem uygulanmayacak. Buranın çok hızlı yapılaştığını insanlar görecek.”

EMNİYET'İN 5 EMSAL TALEBİNE RET

Emniyet Genel Müdürlüğü, İskitler’de bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne ait binalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden emsal artışı talebinde bulundu. Talep yazısında eski hizmet binalarının yıkılarak yerine yenilerinin yapılacağı belirtilerek mevcut yapılaşma koşullarının yetersiz olduğu ifade edildi. Emsali 1.80 olan ve 16 kat yapılaşma izni bulunan alanla ilgili emniyet, emsali 5, kat sayısının ise serbest bırakılmasını istedi. Meclis bu talebi de reddetti.

Haberin Devamı

‘Hemen yıkıma geçeceğiz’

İskitler’deki MİA projesinin hızlandırılması kararı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin bir araya geldiği toplantıda alınmıştı.

BAKMADAN GEÇME!