Hem okulda hem sporda başarılılar

Güncelleme Tarihi:

Hem okulda hem sporda başarılılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 00:00

Başkent'in en eski ve başarılarla dolu okulu olan Taş Mektep ismiyle anılan Ankara Atatürk Lisesi Türkiye Liselerarası Hentbol Şampiyonasında son sekiz takım arasına girerek büyük bir başarı kazandı.

BAŞKENT’İN en köklü okullarından 121. yılını kutlayan ve Taş Mektep ismiyle anılan Ankara Atatürk Lisesi eğitim alanında başarılarının yanına bir de büyük spor başarısı ekledi. Liselerarası Hentbol Şampiyonası’nda Ankara üçüncüsü olarak bölge finallerine gitmeye hak kazanan takım, burada büyük bir başarı göstererek son sekiz takım arasına kalmaya hak kazandı.

Anadolu Lisesi olmalarına rağmen büyük bir başarıya imza attıklarını söyleyen Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Koordinatörü Gönül Ertuna, "Çocuklarımız hem okulda hem derste çok başarılılar. İlk sekize giren tek Anadolu Lisesi olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi. Okul Müdürü Nedim Namdar hem eğitim de hem de sosyal aktiviteler de başarılı bir okul olduklarını belirterek başarı için öğrencilere uygun ortamı yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

TRANSFERSİZ BAŞARI

Liselilerin başarısında büyük pay sahibi olan Hentbol Takımı Antrenörü Hakan Nayır ise ’çocukların başarısının sırrı birbirlerine aşırı bağlılıkları’ dedi ve şöyle konuştu: "Çocuklarımız hem derste hem sporda başarılı olarak bir tabuyu yıktı. Zaten derlerinde başarısız olan öğrencileri takıma almıyoruz. Ayrıca normal liseler ve kolejler başarılı çocukları okullarına transfer ediyor. Biz Anadolu Lisesi olduğumuz için böyle bir şansımız yok. Bu dezavantaja rağmen çocuklarımız büyük başarı kazandı. Hedefimiz Türkiye’de de ilk üçe girmek."

Antrenör Nayır hentbol takımındaki çocukların ileride meslek sahibi olduklarında bu spora gönül vereceğini de belirterek, "Hem başarılı hem de spora gönül veren bir nesil için uğraş veriyoruz" dedi.

Alkışlar bu çocuklara

Atatürk Anadolu Lisesi’ni başarıya taşıyan hentbolcular şöyle: Yatanlar: Dorukcan Koçak, Burak Birinci. Oturanlar: Ahmet Alp Sayın, Deniz Söylemez, Tuna Birincioğlu, Mert Birincioğlu. Ayaktakiler: Bulut Yavuz, Tarık Aksoy, Hamza Çiftçi, Eray Yağmur ve Antrenör Hakan Nayır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!