Hem koruyacak hem gelir olacak

Güncelleme Tarihi:

Hem koruyacak hem gelir olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2021 01:20

Başkentin baraj, göl ve göletlerindeki balık türleri tespit edilerek ‘su ürünleri haritası’ oluşturulacak. Çalışma ile su yönetimi ve halkın gelir elde etmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Üniversitesi () Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ankara Tarım İl Müdürlüğü, kentin su ürünleri haritasını oluşturmak ve ekonomik balık türlerini tespit etmek için harekete geçti. Çalışma ile balık türlerinin türlerinin tespitinin ardından, su yönetimi ve halkın sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor. Başkent’te balık popülasyonunu arttırmaya yönelik çalışma başlatıldığını sosyal medya hesapları üzerinden duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’mızda deniz yok evet ama göl, gölet ve barajlarımızda bereket çok. Balık popülasyonunu arttırıp kent ekonomimizi güçlendirmek için çalışıyoruz. Başkent’te artık doğa talan edilmiyor, huzur buluyor” ifadelerini kullandı.

Hem koruyacak hem gelir olacak


AVLAKLAR TESPİT EDİLECEK

Balık türlerinin gelişimine katkı sağlayarak kent ekonomisini canlandırmayı da amaçladıklarını aktaran ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, “Ankara’daki tüm göl, gölet, baraj ve akarsulardaki su ürünlerinin özellikle balıkların taşıma kapasitelerini tespit etmek ve buna bağlı olarak Ankara’nın su ürünleri haritasını çıkartmayı planlıyoruz. Ankara’daki tüm su kaynaklarını doğru tespit edip ona bağlı olarak da özel avlaklar, avlak sahaları ve aynı zamanda sularda alacağımız örneklerle su kalitesini tespit edeceğimiz iyi bir çalışma gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” dedi.

BİYOÇEŞİTLİLİK KORUNACAK

Ankara civarındaki göl, gölet ve bütün suların su ürünleri ile ilgili mevcut durumun ve biyoçeşitliliğin korunması için de çalıştıklarını aktaran AÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, “Balık türleri, balıkların mevcut durumu ve dışarıdan gelebilecek invazıv (zararlı tür) denilen türlerin tespitine yönelik çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu. Su Ürünleri Yüksek Mühendisi İmdat Öksüz ise, “Göl, gölet ve barajlarımızda bulunan ve ekonomik değeri yüksek olan balıkları tespit ederek, halkımızın sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz” bilgisini paylaştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!