Hediye internet tuzağı!

Güncelleme Tarihi:

Hediye internet tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 00:01

Ankara Emniyeti, ‘vatandaşların cep telefonlarına sızarak mobil banka hesaplarını ele geçiren’ sekiz kişilik bir çeteyi çökertti. İşte dolandırıcıların kurdukları tuzak üç adımda şöyle:

Haberin Devamı

1) Salgın döneminde evde kalan vatandaşları arayıp, Sağlık Bakanlığı’nın da adını kullanarak hediye internet içerikli linkler gönderiyorlar.
2) Vatandaşların bu linklere tıklamasıyla yüklenen zararlı yazılımla telefonlara uzaktan erişim sağlıyorlar ve mobil bankacılığa giriş yapıyorlar.
3) Mağdurların banka hesaplarındaki varlıklarını ve oluşturulan online kredilerini çekerek, üçüncü kişilere ait hesaplar üzerinden kripto para hesaplarına aktarıyorlar.

Hediye internet tuzağı


ATM’DE HALAY BİLE ÇEKMİŞLER

Şüphelilerin banka ve kripto para borsalarında bulunan hesap hareketlerinde 5 milyon TL para hareketinin olduğu tespit edildi. Şüphelilerin cep telefonlarında yapılan incelemede ise telefonlarını ele geçirdikleri kişilerden çaldıkları parayı banka şubesindeki ATM’de halay çekerek aldıkları anlara ilişkin video bulundu. Görüntüde iki şüphelinin, halay çekerek parayı çekerken, cadde üzerindeki araçta bekleyen arkadaşlarının onları cep telefonu ile görüntülediği görüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!