Hedef yolunda rakip tanımıyor

Güncelleme Tarihi:

Hedef yolunda rakip tanımıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2022 15:15

Tarihi gecelerinden birini yaşayan Eryaman Stadı’nın tribünlerinde etkileyici bir coşku vardı. Karnavalı aratmayan atmosferde, stadın büyük bölümünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, 90 dakikanın bitiminde şampiyonluk şarkıları ile kendinden geçti. Başkent ekibi, sezonun bitimine 10 hafta kala rakipleriyle olan puan farkını yükseltip, Mart ayında Süper Lig vize işlemlerini tamamlama aşamasına geldi. Teknik Direktör Mustafa Dalcı, “Matematiksel olarak şampiyonluk ilanına kadar mücadeleye devam” dedi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in lideri MKE Ankaragücü, 28. haftanın en kritik maçlarından birinde, yakın takipçilerinden Royal Hastanesi Bandırmaspor’u, Gyhas Zahid’in golü ile 1-0 yenerek, şampiyonluk ve Süper Lig yolunda dev bir adım daha attı. Geçen hafta BB Erzurumspor’u deplasmanda tek golle geçen sarı-lacivertliler, aynı tarifeyi Bandırmaspor’a da uygularken, Mayıs ayında sona erecek normal lig etabının tamamlanmasına 10 hafta kala, Süper Lig vize işlemlerini tamamlama aşamasına geldi. Bu galibiyetin ardından puanını 58’e çıkaran Ankaragücü, ilk iki takımın direkt Süper Lig’e yükseleceği maratonda, bir yıl aranın ardından yeniden futbolun bir numaralı vitrininde yer alma adına önemli bir engeli aştı.
Ankaragücü’nde, sakatlıkları nedeni ile Eren Derdiyok, Tiago Pinto ve Hasan Hüseyin Acar ile kart cezalısı Yasin Güreler forma giymedi. Murat Uçar, sol bek olarak görev yaptı.
Sarı-lacivertliler, ligin 29. haftasında Manisa FK ile deplasmanda karşılaşacak.

ŞÖLEN HAVASI SENİ UNATMADIM İLE BAŞLADI

Tarihi gecelerinden birini yaşayan Eryaman Stadı’nın tribünlerinde etkileyici ve büyüleyici bir ortam vardı. Kaptanlar Erdem Özgenç ve Yusuf Abdioğlu’nun, ‘Bandırma maçında stadı dolduralım’ çağrısına, taraftarlar kayıtsız kalmadı ve Eryaman Stadı’nda 15 bin civarında seyirci topluluğu yer aldı. Maç öncesinde statta renkli görünteler vardı. Müslüm Gürses’in unutulmaz eserlerinden, “Kaç kadeh kırıldı sarhoş gönlümde’ parçasına, tribünler ‘seni unutmadım’ sözlerinin olduğu bölümde hep birlikte eşlik etti. Güney Amerika kıtası ezgilerinin çalındığı marşla birlikte ise coşku tavan yaptı. Ankaragücü’nün 1-0 üstünlüğünde tamamlanan maçın ardından, oyuncular saha ortasında ‘Ankara’nın bağları’ türküsünün eşliğinde misket havası oynadı.
Bandırmaspor takımının sahaya, 3 yıl önce Antalya deplasmanı dönüşünde geçirdikleri kaza sonucu hayatlarını kaybeden sarı-lacivertli taraftarlar Eren Açıkgöz ve Mert Turgut Çakır’ın anısını paylaşan pankartla çıkması, gecenin an en anlamlı hareketiydi.

Haberin Devamı

PLANLAR KAZANMA ÜZERİNE YAPILDI

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, 1-0’lık Royal Hastanesi Bandırmaspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, “Biz matematiksel olarak şampiyonluğu ilan edene kadar mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.
Dalcı, şampiyonluk yolunda önemli bir maç oynadıklarına dikkati çekerek, “Bütün planlarımızı kazanma adına yapmıştık. İlk yarı biraz daha kontrollü oynayıp, ikinci yarı hücumsal anlamda etkin olmayı planlamamıştık. Tam olmamış olsa bile bence tuttu. Dolayısıyla 3 puan aldığımız için çok mutluyuz. Oyuncularım hepsinin gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kulandı.
Şampiyonluk söylemleri için erken olduğunu belirten Dalcı, şunları söyledi:
“Matematiksel olarak şampiyonluk gelmediği sürece teknik adam olarak böyle bir şeyi söylemek çok da doğru değil. Tabi ki çok özel ve önemli bir maçı geçtiğimizi biliyoruz, haftaya daha önemli daha zor bir deplasman bizi bekliyor. 2 gün izin yapmayı düşünüyoruz. Salı günü yapılacak olan ilk antrenmanla birlikte Manisa maçına hazırlanıp. Buradan da alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz.”

HÜCUM OYNADIK GOLÜ BULAMADIK

Royal Hastenesi Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Ankaragücü yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, “Ofansif oyunumuzu sahaya sürdük ama aradığımız golü bulamadık” dedi.
Gürsel, sahada istediklerini tam olarak yapamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Maçın genel olarak topa sahip olan tarafı bizdik. İlk yarı bir iki net pozisyon yakaladık. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirmemiz gerekirdi. Biz değerlendiremedik, Ankaragücü ikinci yarı bulduğu pozisyonu gole çevirdi. Bundan sonraki süreçte tüm ofansif oyunumuzu sahaya yansıttık ve bütün pozisyonları denedik. Ancak aradığımız gölü bulamadık. Lig devam ediyor ve önümüzde daha 9 maç var. Biz yine hafta hafta bakıp elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Çocuklar da bu maçta ellerinden gelenleri yaptı fakat olmadı. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. En iyi şekilde hazırlanıp, sahaya istediklerimizi yansıtıp, hedeflediğimiz skorları almak istiyoruz.”

Haberin Devamı

GELECEĞİN YILDIZLARI YENİLGİSİZ ZİRVEDE

Ankaragücü’nün minikler takımı, Marmaris Belediyesi’nin düzenlediği ve değişik bölgelerden 47 takımın katıldığı, Geleceğin Yıldızları Futbol Turnuvası’nda, U-11 kategorisinde yenilgisiz birinci oldu. Turnuva, farklı yaş kategorilerinde organize edilirken, Ankaragücü’nün grubunda; Göztepe, Karşıyaka, Bucaspor, Bursaspor ve Balıkesirspor yer aldı.
2013 yaş grubunda Ankara Kartalları, 2012 yaş grubunda Göztepe, 2010 yaş grubunda ise Bursaspor ilk sırayı aldı.
2011 kategorisinde Ankaragücü kalecisi Yiğit Görmez, en iyi kaleci seçilirken, takım arkadaşı Yusuf Doruk Önal da başarılı futbolu ile göz doldurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!