Hedef güçlü adımlara devam

Güncelleme Tarihi:

Hedef güçlü adımlara devam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2021 00:16

Antalyaspor galibiyeti ile tehlike sınırını aşan sarı-lacivertliler, son dönemde dış sahada zorlandığı rakibi karşısında da galip gelerek, arkasına bakmadan yolunda güvenli yürümeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 33. haftasında bugün deplasmanda İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya gelecek.
MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak maçı, hakem Arda Kardeşler yönetecek.
Antalyaspor karşılaşmasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Michal Pazdan, Konyaspor maçında forma giyemeyecek. Tedavilerine devam edilen Atakan, Fredrich ve Şahverdi de görev yapamayacak.
Süper Lig’de 32. hafta maçında sahasında Fraport TAV Antalyaspor’u 1-0 mağlup ederek kritik bir 3 puan kazanan MKE Ankaragücü, bu sezon oynadığı 30 maçta; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 16 mağlubiyet yaşadı. Ligde 32 puan ve averajla 17. sırada yer alan MKE Ankaragücü’nün hedefi Konyaspor maçından da galibiyet ile dönmek.

DEPLASMAN KARNESİ ÇOK FARKLI

Ankaragücü’nü konuk ettiği son 7 Süper Lig maçının 5 kazanan Konyaspor (1 beraberlik - 1 yenilgi), tek yenilgisini, ligden son kez düştüğü 2010-2011 sezonunda aldı.
Sezonun ilk yarısında oynanan maçta Konyaspor’u mağlup eden Ankaragücü, rakibine karşı en son 2010-2011 sezonunda duble yapabildi.
Son 2 Süper Lig maçında puan kaybetmeyen Konyaspor, üst üste üç galibiyeti en son 2015-2016 sezonunda aldı (Nisan 2016’da 4 galibiyet)
Ankaragücü, Hikmet Karaman göreve geldikten sonra oynadığı 4 deplasman maçının ikisinde gol yemedi (1 galibiyet 1 beraberlik), diğer ikisinde kalesinde 8 gol gördü (2 yenilgi)
Konyaspor, Süper Lig’e döndüğü 2013-2014 sezonundan bu yana Ankara takımlarını konuk ettiği hiçbir maçtan puansız ayrılmadı (5 galibiyet - 7 beraberlik)

BÖRVEN’İN GOLLERİ PUAN GETİRİYOR

Bu sezon deplasmanda 10 yenilgi alan Ankaragücü, Süper Lig’de mücadele ettiği daha önceki son 11 sezonda sadece bir kez bundan fazla dış saha maçı kaybetti (2011-2012’de - 14 maç)
Sokol Cikalleshi, Konyaspor’un Süper Lig’de attığı son 7 golün beşine doğrudan katkı sağladı (4 gol - 1 asist)
Bu sezon Süper Lig’de Fenerbahçe ile birlikte üç oyuncusu 5 asist barajına ulaşan iki takımdan biri Konyaspor (5 - Nejc Skubic, Zymer Bytyqi - Guilherme)
Ankaragücü formasıyla bir Süper Lig sezonunda Torgeir Borven’den (10 gol) daha fazla gol atan son oyuncu Umut Bulut (2005-2006 sezonunda 16 gol)
Konyaspor’a rakip olduğu son 10 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Hikmet Karaman (5 beraberlik - 4 yenilgi), tek galibiyetini 2018-2019 sezonunda deplasmanda aldı (Konyaspor 0-1 Kayserispor)

Kadrolar:

Konyaspor:

Haberin Devamı

SEHIC
SKUBIC
AHMET
ABDÜLKERİM
GUILHERME
OĞUZ
JEVTOVIC
MILOSEVIC
ZYMER
SEKIDIKA
CİKALLESHİ

Teknik Sorumlu: İlhan Palut

Ankaragücü:

Haberin Devamı

KORCAN
KİTSİOU
KULUSİÇ
SARLİJA
PİNTO
SABA
İBRAHİM
ENDRİ
GERALDO
ALPER
BÖRVEN

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Stat: Konya BŞB
Hakem: Arda Kardeşler
Saat: 16.00
Yayın: Bein Sports

Hedef güçlü adımlara devam


TAMER AÇAR BIRAKTI

Ankaragücü başkan yardımcısı ve yönetimi kurulu üyesi Tamer Açar, istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Açar, “Gördüğüm lüzum üzerine, 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren görev aldığım Ankaragücü yönetiminden ayrılıyorum” ifadelerini kullandı. Açar, daha önce de futbol şube sorumluluğu görevini bırakmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!