Hazır üründe fiyat yarı yarıya düştü

Güncelleme Tarihi:

Hazır üründe fiyat yarı yarıya düştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2020 09:38

Ankara’da önceki hafta 110-130 TL’ye satılan bin miligramlık dezenfektan ürünler(hazır, markalı ürünler) geçen hafta 55-65 TL arasında değişen fiyatlara kadar indi.

Haberin Devamı

Eczacıların hazırlamaya başladığı 100 miligramlık dezenfektan ürünler ise 10-15 TL arasında değişen fiyatlarla satılmaya başlandı. Eczacıların hazırladığı dezenfektanlarla aynı ölçüde olan hazır dezenfektanlar ise 25-30 TL’den 15-20 TL’ye düştü. Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankara Eczacılar Odası (AEO) Başakanı Taner Ercanlı, alkol fiyatlarında indirim yapılması durumunda fiyatların daha da ineceğini söyledi.

ALKOL ORANI EN AZ YÜZDE 65 OLMALI

Ankara’daki eczanelerin kendi hazırladığı dezenfektanların 100 miligramını en fazla 15 TL’den satışa sunduğunu anlatan Ercanlı, “Dezenfektan ürüler toptancılardan eczanelere çok yüksek fiyatta gelmeye başlamıştı. Şu anda hazır ürünlerde fiyat yarı yarıya düştü. Kendi hazırladığımız 100 miligramlık bir dezenfektan ürünü ise 10 ila 15 TL arasında satıyoruz. 15 TL’yi geçmeyecek. Eğer alkol fiyatları düşerse, bu daha da inecektir. Maalesef bazı fırsatçılar bu yaşanan süreci suistimal ederek değerlerin altında ham madde kullanarak ürün üretiyor. Ürünün alkol oranının yüzde 65’in oranında olması gerekiyor. Bizim eczanede hazırladıklarımız yüzde 80 seviyesinde. Dezenfektanı eczaneden almakta fayda var” diye konuştu.

Hazır üründe fiyat yarı yarıya düştü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!