Hayvanlara mikroçipte süre uzatılmalı

Güncelleme Tarihi:

Hayvanlara mikroçipte süre uzatılmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2022 16:19

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, 31 Aralık’ta bitecek olan pet hayvanları kimliklendirilmesinde sürenin uzatılması talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Baydın, Resmi Gazete’de 26 Aralık 2018 tarihinde yayımlanan ‘Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik’ gereği kedi, köpek ve gelincik sahiplerinin hayvanlarını en geç 31 Aralık 2022 tarihine kadar dijital kimliklendirme yöntemiyle kayıt altına aldırma zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip uygulamasıyla kimliklendirilmesinin hayvan ve hayvan sahiplerinin lehine olduğunu ve bu uygulamayı desteklediklerini kaydeden Başkan Baydın şunları söyledi:

Hayvanlara mikroçipte süre uzatılmalı

40 BİN KEDİ, 25 BİN KÖPEK KİMLİKLİ

“16 Kasım tarihi itibarıyla Ankara’da yaklaşık 40 bin kedi, 25 bin civarı da köpek kimliklendirildi. Türkiye’de ise 262 bin kedi, 280 bin köpek kimliklendirilmiş durumda. Bu sayılara bakıldığında sahipli kedi ve köpeklerin çok az bir oranının kimliklendirildiğini görüyoruz. Yıl sonuna doğru yoğunluk yaşanmaması ve hayvan sahiplerinin mağdur olmaması için en az altı aylık bir süre uzatımına ihtiyaç var.” Kimliklendirilme süresinin uzatılmaması halinde gerek mikroçip, gerekse pasaport tedariğinde de sorun yaşanabileceğine dikkat çeken Baydın, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan sürenin uzatılmasını talep ettiklerini, aksi takdirde hayvan sahiplerinin mağdur olabileceğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!