Haymana’dan Polatlı mesajı: Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Haymana’dan Polatlı mesajı: Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2023 10:06

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Yeni yüzyılda 100 il’ önerisiyle Polatlı il olma heyecanı yaşarken, ‘Haymana’nın da Polatlı’ya bağlanması’ gündeme geldi. Ortak toplantı düzenleyen Haymanalılar, “Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz” mesajı verdi. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Haymana Ankara’dır, Ankara Haymana’dır. Biz Ankaralıyız Ankaralı kalmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Yeni yüzyılda 100 il’ önerisiyle ‘Ankara’nın Polatlı ilçesinin il olması’ gündeme gelirken yine Ankara’nın bir diğer ilçesi olan ‘Haymana’nın da Polatlı’ya bağlanacağı’ yönünde söylentiler oldu. Konunun gündeme gelmesinin ardından Haymana’dan ise ‘Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz’ hamlesi geldi. Polatlı’nın il olması halinde Haymana’nın Polatlı’ya bağlanacağı söylentisine karşı harekete geçen Haymanalılar, konuyla ilgili Haymana Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenledi. Toplantıya Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, AK Parti, MHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi Haymana ilçe başkanları, CHP İlçe Başkan Yardımcısı, sivil tolum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıya katılanlar, ‘Haymana’nın Ankara’nın ilçesi olarak kalması ve bunun için mücadele edilmesi’ yönünde ortak karar aldı.

Haberin Devamı

ORTAK BİR TOPLANTI DÜZENLEDİK

Haymana’dan Polatlı mesajı: Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut şunları söyledi: “Zaman zaman Polatlı’nın il olma hadisesi gündeme geliyordu. Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ‘Yeni yüzyılda 100 il’ beyanatı vardı. Akabinde de Polatlı Belediye Başkanı Sayın Mürsel Yıldızkaya’nın da ‘biz il oluyoruz’ açıklaması oldu. Bu konu gündeme gelince ilk akla gelen de ‘Haymana’yı Polatlı’ya bağlayacağız’ konusu oluyor. Vatandaşlarımızın, siyasi parti temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir toplantı yaptık. Bu söylentiler olunca Haymanalılardan talep geldi ortak bir toplantı düzenledik.

VATANDAŞIMIZ BUNA SICAK BAKMIYOR

Başkente adını veren ilçe Haymana’dır. Kadim ilçedir. Özellikle Sakarya Meydan Muharebesi’nde eğer Haymana’da ‘dur’ demeseydik Son Kale burası olmasaydı dolayısıyla başkent olur muydu olmaz mıydı bilmiyoruz. Biz diyoruz ki Polatlı bizim kardeş ilçemiz. Bizim onlarla en ufak bir sıkıntımız yok. Oradaki nüfusun yarıya yakını zaten Haymanalı hemşehrilerimizden oluşuyor. Polatlı’ya özellikle Haymana’nın ilçe olarak bağlanması mümkün değil. Hiçbir vatandaşımız buna sıcak bakmıyor. Biz başkentte kalacağız. Burası Sakarya Meydan Muharebesi’nde Son Kale olmuştur. Başkent Ankara için önemlidir. Haymana Ankara’dır, Ankara Haymana’dır. Biz Ankaralıyız Ankaralı kalmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Haymana’dan Polatlı mesajı: Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz

TARİHİ BİR YANLIŞ OLUR

Haymanalı muhtarlar adına konuşan Esen Mahalle Muhtarı Gazi Özgür, “Haymanalı muhtarlar olarak Haymana’nın Ankaradan ayrılmasına kesinlikle ve kesinlikle karşıyız” dedi. Haymana Ticaret Borsası Başkanı Fazlı Çınar da “Haymana’nın Polatlı’ya bağlanmasına kesinlikle karşıyız. Büyükşehir olup da tekrar Polatlı’nın küçük şehir olup Haymana’nın oraya bağlanması bizim için tarihi bir yanlış olur” diye konuştu. AK Parti Haymana İlçe Başkanı İsmail Can, “Belediye başkanımız ve AK Parti teşkilatı olarak siyaseten çaba göstereceğiz. Biz Haymana’nın Polatlı’ya bağlanmasını istemiyoruz. Beypazarı da Nallıhan da Sivrihisar da istemiyor” derken, İYİ Parti Haymana İlçe Başkanı Mehmet Öz, “Polatlı’nın il olmasına karşı değiliz ama Haymana’nın bir ilçe olarak bağlanmasına karşıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

POLATLI’DA HEYECAN YARATTI

Haymana’dan Polatlı mesajı: Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin salı günkü 28’inci yasama döneminin ilk grup toplantısında ‘Yeni yüzyılda 100 il’ önerisi uzun yıllardır il olmayı bekleyen Ankara’nın Polatlı ilçesinde de heyecan yaratmıştı. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “Polatlı gelişmiş sanayi altyapısı, genç nüfusu ve tarihi İpek Yolu’nun üzerinde bulunan eşsiz konumuyla ülkemizin en güzide illerinden birisi olacaktır” açıklaması yapmıştı.

Haymana’dan Polatlı mesajı: Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz

Haymana’dan Polatlı mesajı: Ankara’dan ayrılmak istemiyoruz

 Haymana’daki toplantıda ‘Ankaralıyız Ankaralı kalmak istiyoruz’, ‘Haymana Ankara’dır’ yazılı pankartlar da açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!