Haymana yatırımda gözde haline geldi

Güncelleme Tarihi:

Haymana yatırımda gözde haline geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 00:00

Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, ilçenin, yeni termal su kaynakları bulunmasıyla turizm yatırımcılarının gözdesi haline geldiğini belirterek, ilçede kamu ve özel sektör tarafından 5 yıldızlı 5 otel inşa edileceğini bildirdi. Aysu, açılan yeni kuyularla "Haymana’nın, 100 yıl yetecek termal su rezervine ulaştığını" bildirdi.

Su kaynaklarının gelecek vadetmesi ve ilçedeki kaplıcalara gösterilen talebin yoğunluğunun turizm yatırımcılarının dikkatini çektiğini ifade eden Aysu, "Her gün yeni bir yatırımcı geliyor. Müteşebbisler, fizik tedavi merkezi sahipleri ilçede yeni yatırım olanakları arıyor" dedi. Aysu, ilçede pansiyonların yanı sıra devre mülk tesisleri ve özel sektör eliyle işletilen 2 otel bulunduğuna işaret etti.

Mevcut otel ve yatak sayısının yakın zamanda büyük ölçüde artacağını bildiren Aysu, kamu ve özel sektör eliyle 5 yıldızlı 5 otel inşa edileceğini kaydetti. Aysu, tesis yatırımları konusunda Haymana’nın çok geç kaldığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bu yatırımlar, 30 yıl önce yapılmalıydı. Su konusunda bir numarayız ancak geçmişte kimse tesisleşmenin önemini fark etmemiş ve önünü açmamış. Yerli turizmci pansiyonlara razı olmak zorunda bırakılmış. Bu durum kaliteli hizmet arayan yerli turisti kaçırmış. Eskiden Haymana’ya diğer büyük şehirlerden çok sayıda turist gelirdi. Bu azaldı. Artık daha çok Ankara’dan ve civarındaki kentlerden geliyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!