Haydi biz körüz bari siz görün

Güncelleme Tarihi:

Haydi biz körüz bari siz görün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2010 00:00

Görme engelliler 2005’te çıkarılan Özürlüler Yasası’ndan memnun olduklarını söylediler, ancak uygulanması konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getirdiler.

Görme Engelliler Federasyonu Genel Kurulu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Turhan Günay toplantı salonunda başladı. Toplantıda mevcut başkan Remzi Korkut tek aday oldu.

Aciz kalıyorlar

Korkut yaptığı konuşmada, daha önceki Körler Federasyonu’nun görme engellilerin sorunlarında ve çözümlerinde biraz aciz kaldıklarını ve yeterli olmadıklarını ileri sürerek Görme Engelliler Federasyonu’nun kurulduğunu belirtti. O günden beri de ülke genelinde görme engellilerin eğitsel, sosyal, toplumsal, bedensel, bakım her türlü ihtiyaçlarına özellikle ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik konularında her türlü sorunlarına çareler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Korkut, “Siyasilerle, devletle, milletle her zaman her yerde iç içe olmaya çalışıyoruz” dedi.

2012 sorunu

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de yaptığı konuşmada 2005’te çıkarılan Özürlüler Yasası’na değinerek, yasanın engellilerin sorunlarını çözeceğini düşündüklerini, ancak uygulanması konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Yasanın, yerel yönetimlere özürlülerle ilgili yükümlülükler getirdiğini ifade eden Çelebi, bu konuda 2012’ye kadar süre verilmesinin sorun oluşturduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!